Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Egyre kevesebb képeslap

Az elmúlt öt évben a képeslap-forgalom csökkenő tendenciát mutat, ami nemcsak a feladott és kézbesített képeslapok számában, hanem a képeslapok eladási adataiban is jelentkezik

A képeslapok mintegy 50 százalékát a karácsonyi, húsvéti időszakban adják postára, ezen belül az ünnepeket érintő képeslap forgalom nagyobb része jellemzően a karácsonyi és az újévi, kisebb része a húsvéti időszakban jelenik meg. Konkrét adatok nem állnak rendelkezésre, márcsak azért sem, mert a posta tapasztalata szerint a feladók a képeslapot jellemzően borítékba helyezik, így a képeslap-forgalom nem különíthető el a levélforgalomtól.

A Magyar Posta Zrt. szerint a képeslap-forgalomcsökkenés oka elsősorban a lakossági levelezési szokásainak megváltozása, az elektronikus helyettesítő eszközök használatának elterjedése, az interneten keresztüli képeslap-küldés, a mobiltelefonon küldött üzenetek és képek számának felszökése. Az elmúlt években a posta marketing akciókkal hívta fel a figyelmet a kézzel írott képeslap személyesebb jellegére. A képeslapok feladását azzal is ösztönzik, hogy a szolgáltatást kedvező áron nyújtják, például 2011-ben nem módosították a levelezőlapok kézbesítési díját. Ezen kívül több bevásárlóközpontba is kitelepült a posta, hogy személyes, fényképpel ellátott képeslapot készítsenek az érdeklődőknek. Az Anyák Napja alkalmából tavaly ingyen lehetett képeslapot feladni, és ezt a lehetőséget idén is kínálják a nagyobb posták felvevő ablakainál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman haltak meg az utakon - 368 feljelentés

17 baleset súlyos, 36 pedig könnyű sérüléssel járt pénteken. 64 ittas vezetőt fogtak a rendőrök egy… Tovább olvasom