Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Egy teakeverék az életért

Egy budapesti származású kutató, Dr. Dávid Tamás felvette a harcot a rák ellen és megpróbálta a lehetetlent.

Dr. Dávid Tamás sebészprofesszor neve nem csak szakmai körökben cseng ismerősen. Évekkel ezelőtt a csípőficam sebészeti korrekciója terén alkalmazott módszerétől volt hangos a világsajtó, ezután a rák ellenszerét keresve végzett kutatásainak köszönhetően hallatott magáról, nemrégiben lapunk is bemutatta a lébényi székhelyű Rák Információs Központ Kiemelkedően Közhasznú Alapítványt (2003. április 4. szám), most pedig, a tervek szerint március végével ugyancsak Lébényben induló prevenciós központ hírétől került az érdeklődés középpontjába.
De valójában ki is az a mag. Dr. Dávid Tamás? Egy budapesti származású kutató, aki felvette a harcot a rák ellen és megpróbálta a lehetetlent, 23 évvel ezelőtt elindult, hogy megkeresse az ellenszerét. Teljes mértékben nem jelenthető ki, hogy megtalálta, ám talált valamit, ami azóta több mint ötezer honfitársunknak segített a rák ellenes harcban. Kinek a legyőzésében, kinek egy emberibb, fájdalommentesebb élet biztosításában.

A kutató a fővárosunkból indult el. Előtte még letette névjegyét a cselgáncs sportban tizenévesen Magyar bajnoki, abszolút bajnoki, később a súlycsoportnélküli kategóriában Európa bajnoki érmet szerezve. A Szent István Egyetemet Summa cum laude minősítésű oklevéllel végezte el. Tanársegédként dolgozott a Sebészeti Klinikán, amikor 1964-ben megpróbálták beszervezni III/III-as ügynöknek. Ő azonban ezt nem vállalta, ezután 23 évesen Bécsben próbált új életet kezdeni. Nappal autót mosott, este cselgáncsedzésre járt, éjjel egy bécsi klinikán operált.
1968-ban aztán magánklinikát nyitott, s a következő évben egy nemzetközi tudós csoport élén kutatni kezdte a csípőficam új sebészeti úton történő korrekciójának lehetőségét. A csípődisplasia operációs rendszerének kifejlesztéséből világszabadalom lett. Rá egy évre már ezzel a módszerrel operáltak Bécsben és más világvárosokban. Az eljárásnak nagy sikere volt, a professzor a világ szinte valamennyi országába meghívást kapott, hogy a témában előadást tartson, illetve az operációt bemutassa.

A rák ellenszerét kereste

Hazánkban elsősorban az emberek között mégsem emiatt terjed jó híre szájról-szájra, hanem a rákkutatás terén elért eredményei okán. Elmondása szerint, hogy ebbe az irányba vitte a sorsa, egy véletlennek köszönhető. Adódott ugyanis több mint 20 évvel ezelőtt, hogy egy Yanomani indián törzshöz tartozó kisfiún hajtott végre sikeres csípőkorrekciós műtétet és a törzs tagjai hálájuk jeléül különleges gyógynövényeket ajándékoztak a professzornak. A szakembernek feltűnt, hogy a bölcs indiánok között, akik naponta fogyasztottak a főzetből, ismeretlen volt a rák és más idült, degenerativ betegség, feltűnően jó egészségnek és hosszú életnek örvendtek.

Ezután az első expedíciót még saját költségén maga indította Dél-Amerika őserdeibe, később azonban nem csak a tudós csoport, melynek Magyar résztvevői is voltak, de az anyagi háttér is rendelkezésre állt az osztrák kormánynak, bankoknak és karitatív szervezeteknek köszönhetően. A növények, amelyek után az Amazonas őserdeinek mocsaraiban kutatott, immunrendszert erősítő, a szervezet méregtelenítését segítő, valamint vírusölő és daganatellenes hatásúaknak bizonyultak. A legjobb bioaktív összetételű növények megtalálása végett Japánban, Thaiföldön, Vietnámban, Afrikában és Kínában is kutatott. Többször visszatért Dél-Amerikába is, ahol egy útján az őserdőben megkapta a Dengue lázat és a Leishmanniózist. Az expedícióban 35-en vettek részt, közülük nyolcan belehaltak ebbe, a moszkitók által terjesztett betegségbe. Dávid professzor az indiánok barátságának és a különleges növényi keverékeiknek köszönhetően túlélte a betegséget, a mély sebek nyomait azonban, azóta ai őrzi kezén és lábán.

Támogatja a rászorulókat

A veszélyes, embert próbáló őserdei expedíciók mellett éveken keresztül folytak a tudományos kutatások a tea gyógyhatását illetőn, míg végül megállapítást nyert: a tea keverék mell-, tüdő-, gyomor-, vastagbél-, csont-, bőr-, prosztata-, petefészek-, mellett máj-, hólyagrák, illetve Lymphoma non Hodgkin valamint azok áttétei, gyermek- és serdülőkori leukémia ellen is hatásos. Időközben kiderült, hogy még számtalan más immunrendszer működésével összefüggő krónikus betegség gyógyításában is alkalmazható. Ugyanakkor a kemoterápiás kezelés ráksejtölő hatását is megsokszorozza és lényegesen csökkenti a káros mellékhatásokat. A javulást elsősorban az immunrendszert erősítő és a sejtanyagcserét irányító Koenzim Q10 enzim, az antioxidánsok, szelén és a vas vérben történő koncentrációjának  jelentős emelkedése és a génkárosító szabad gyökök csökkentése okozta. A tea az első kísérletek során nyolc haldokló betegnél állította meg a daganatos sejtosztódást, majd a tumor szétesését eredményezte. Az utóbbi években a világ számtalan pontján végzett beható kutatásnak köszönhetően bebizonyosodott, hogy általa a fekélyes vastagbélgyulladás, az idült izületi gyulladás, a hepatitis C, az influenza A vírusa és annak mutációi, valamint az Alzheimer-kór ellen is igazoltan hatásos. A nemzetközileg bejegyzett CoD nevet viselő tea önmagában azonban nem csodaszer, csak akkor segíti az eredményes gyógyulást, ha a betegek az információs központok (hazánkban Lébényben) szakemberei és a velük együttműködő orvosok által adott életmód (dohányzás, alkoholizmus azonnali leállítása, sok mozgás) és táplálkozásbeli (sok zöldség, gyümölcs, kevés hús, semmi állati zsír, sok folyadék, vitamin, ásványi anyag, nyomelem fogyasztása) tanácsokat is megfogadják. Az úniós csatlakozásnak köszönhetően a teát a háziorvosok már legálisan ajánlhatják betegeiknek. A Dávid professzor által irányított kiemelten közhasznú alapítvány  támogatja az 1-18 éves rákos beteg gyermekeket és a szociálisan rászoruló daganatos betegeket.
Dávid professzor jelenleg a Nemzetközi CoD Rákinformációs Központ Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány elnöke, a Nemzetközi CoD Rákkutató Csoport és a magyarországi CoD Rákinformációs Központ tudományos főigazgatója. Kiemelkedő tudományos munkásságáért 1991-ben megkapta AZ Osztrák Innovációs Nagydíjat, 1994-ben AZ Osztrák Becsületrend Keresztjét, 2003-ban pedig Nemzetközi Békedíjat.

Cél a megelőzés

A lébényi tanácsadó központ és a hamarosan nyíló prevenciós központ célja a tanácsadás és a tudományosan és klinikailag igazolt, nemzetközileg elismert komplementer rákellenes eljárások ismertetése lesz. A központban lehetőség nyílik majd korszerű eszközök használatával állapotfelmérésre is. A thermokamerával a sejtek hőmérsékletének változásait, a mély-mikrohullámú radiometriával a sejtek rezonanciája vizsgálható, az ultrahang pedig további adatokkal szolgálhat az illető egészségi állapotáról. A professzor ugyanis azt vallja, hogy mindennél fontosabb a megelőzés, a kóros sejtelváltozások (a rákos folyamat) kezdetének legkorábbi felismerése, az immunrendszer védelme, egészséges működésének megőrzése. Az emberek tájékoztatása érdekében csak tavaly 98 előadást tartott hazánk falvaiban és városaiban és 104 alkalommal beszélt hosszan különböző médiumokban a daganatos betegségek keletkezésének okairól, a rákmegelőzés és a rákkezelés legújabb szinergetikus, komplementér  lehetőségeiről. Tervei szerint ezt az irányt kívánja folytatni az elkövetkezendő években is.

Olvasóink írták

 • 4. Vida Angéla 2008. október 29. 20:10
  „Szerintem hívjátok fel Dr Dávid Tamás Lébényben lévő Rákkutató Központját, nála biztosan lehet kapni.
  A száma: 06 96 360 539
  Ja, és nagyon érdemes nézni minden szombaton 16 órától az Echo tévén a professzor urat!
  Üdv!”
 • 3. horváth róbert 2008. október 27. 16:20
  „Tisztelt Uram/Hölgyem !

  Szeretném megkérdezni ,a Cod teát hol lehet megvásárolni?

  Mílyen módon lehetne kérni,egy megelőző állapofelmérést

  Lébényben?Én Győrben lakok.
  köszönöm a leendő választ.”
 • 2. Ball Éva 2008. október 26. 11:14
  „Tisztelt Uram!
  Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet az őserdei teát megvásárolni.
  Köszönettel: Ball Éva”
 • 1. Bognár János 2008. március 16. 10:56
  „Jó napot kivánok felkeltette érdeklődésemet ez a tea mindenről irnak csak arról nem, hogy hol lehet kapni remélem jó lessz köszönöm válaszukat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozihalál még nem fenyeget

Évek óta egyre kevesebben járnak moziba hazánkban – akárcsak a világon mindenhol. A… Tovább olvasom