Versenyeken is remekeltek

2024.05.11. 11:27

Tánc a levegőben - A Fővárosi Nagycirkusz mentorprogramjában a győri légtorna egyesület - videó

Remekeltek az Estrellas Légtorna Egyesület növendékei. A légtorna könnyed mozdulatai mögött rengeteg erősítés, nyújtás és gyakorlás áll. Győrben több mint száz fiatal gyakorolja már ezt a különleges sportot.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

 Estrellas Légtorna Egyesület
Hat arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek vissza legutóbbi versenyükről az  Estrellas Légtorna Egyesület növendékei. Fotó: Csapó Balázs

Hat első, egy második és egy harmadik helyezéssel zárták az országos légtánc versenyt a győri Estrellas Légtorna Egyesület fiataljai.

– Tíz versenyzőt indítunk, hammock, silk és karika kategóriában, és minden korosztályból indul versenyzőnk – mondta el Molnár Petra edző. – A felkészülés alatt rengeteget gyakoroltunk, igyekeztem mindenkinek úgy kialakítani a koreográfiáját, hogy a saját egyéniségüket tükrözze, passzoljon az érzésvilág, a zene és a mozdulatok harmóniája. A légtorna nagy sportértékkel rendelkezik, azonban óriási művészi értékeket is képvisel, így a sport és a művészet együttes hatását szerettem volna megjeleníteni az előadásokban.


A légtorna nagyon jól fejleszti az idegrendszert, a mozgáskoordinációt és a testképtudatot. Fotó: Csapó Balázs

Kinek ajánlott a légtorna?

Az Estrellas Légtorna Egyesület 2013-ban alakult, de a nagy áttörés 2016 hozta, amikor saját terembe tudták áthelyezni a közös munkát.

– Óvodásoktól a senior korosztályig vannak tagjaink. A legfiatalabb sportolónk öt éves, de tervezzük, hogy még fiatalabbaknak 4 éveseknek is indítunk hamarosan csoportot. – mondta el Nyergesné Horváth Alexandra edző. –A légtorna nagyon jól fejleszti az idegrendszert, a mozgáskoordinációt és a testképtudatot, fiúknak és lányoknak is bátran ajánljuk.

Móricz Lili 16 éves és már több mint hat éve űzi ezt a sportágat.

– Jelenleg hobbi szinten csinálom, de a jövőben versenyen is szeretném majd kipróbálni magamat. Nagyon tetszett a mozgás eleganciája és a szép pozíciók. Karika gyakorlatokat is próbáltam már, de a személyes kedvencem a tissue.

Közös munka a Fővárosi Nagycirkusszal

Április elején az egyesület bekerült a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a Fővárosi Nagycirkusz "Mi Cirkuszunk" mentorprogramjába is.

- A szakmai támogatás mellett ez ugyanakkor a munkánk színvonalának elismerése is egyben. Ősszel pedig szeretnénk megrendezni az első saját versenyünket, ami szintén egy országos Légtorna művészeti verseny lesz – mondta el Molnár Petra.

A tagokat profi oktatók segítik. Az Estrellas duó tavaly Portugáliában százezer néző előtt lépett fel. 

Ingyenes próba alkalmak

Hamarosan új, nagyobb stúdióba költözik az Estrellas Légtorna Egyesület. Ennek megünneplésére számos szabadon látogatható próba alakalommal készülnek, amelyekre a Facebook oldalukon lehet majd regisztrálni. 

– Nemtől, kortól, testalkattól, erőnléttől függetlenül várunk mindenkit. Hiszen semmiféle előképzettség nem szükséges ehhez a mozgásformához. A légtornán kívül lehetőség van balett és mozgásfejlesztés órákra, modern táncra, akrobatikára különböző jóga órákra, erősítő edzésekre és koreográfia tanulásra. Számos városi rendezvényen és workshoppon is találkozhatnak velünk az érdeklődők, ahol a különböző eszközökkel is meg lehet ismerkedni – invitálta a sportág iránt érdeklődőket Nyergesné Horváth Alexandra .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában