Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Diszkótragédia: Szigorítaná a működési engedélyek kiadását több önkormányzat

Közös előterjesztésben kezdeményezi a szórakozóhelyek működési engedélyének kiadását szabályozó kormányrendelet szigorítását több önkormányzat a hétvégi diszkótragédia nyomán.

Hassay Zsófia, a VI. kerület polgármestere hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az előterjesztésben az is szerepel, hogy a rendőrségnek legyen intézkedési joga az adott hely bezárására. Fontosnak nevezte, hogy ne lehessen utólag beszerezni a szakhatósági engedélyeket, és így szervezni rendezvényeket.

A polgármester úgy fogalmazott: "a hatóságnak meg volt kötve a keze", mert a Bajnai-kormány a 2009-es kormányrendelettel "lebutította" a működési engedélyekről szóló törvényt.

Hozzátette, hogy jelenleg elegendő az önkormányzatnál kérni a nyilvántartásba vételt, és ha a szórakozóhely dohányterméket nem árusít, de szeszes italt igen, aznap este már meg is nyílhat. Egy ilyen szórakozóhely korábban akkor kaphatott működési engedélyt, ha előre beszerezte a működéséhez szükséges valamennyi hatósági engedélyt, egyebek mellett a tűzoltóságtól, valamint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól (ÁNTSZ) - közölte.

Hassay Zsófia elmondta, hogy Láng Zsolt, II. kerületi polgármester megkereste, és felhívta a figyelmét arra: ő már december közepén a parlamentben kérdést intézett a nemzetgazdasági miniszterhez arra vonatkozóan, hogyan kellene megváltoztatni az érvényben lévő szabályokat. Mint hozzátette, ezért Láng Zsolttal közösen kezdeményezik a kormányrendelet módosítását, előterjesztésükhöz azóta csatlakozott a XI. kerület is, és vidékről is jelezték önkormányzatok a támogatásukat.
A sajtótájékoztatón felvetett kérdésre, melyben a kerületi jegyző felelősségét firtatták, a polgármester azt mondta: a hatóság az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően járt el.

A budapesti, terézvárosi West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség öt embert vett őrizetbe és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. január 17. 21:18
    „Minek szigorítani? Azt se tartja és főleg nem tartatja be senki, amik vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia: Az esti megemlékezésről előállítottak közül tizenegy ellen eljárás indult

A szombat éjszaka történt diszkótragédia vasárnapi gyertyás megemlékezéséről előállított tizenöt emberből tizenegy ellen indult szabálysértési eljárás garázdaság miatt. Tovább olvasom