Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Cozma apja bosszút esküdött!

Marian Cozma Bukarest legveszélyesebb kerületében, maga is romák között nőtt fel - írta hétfői sportmellékletében az Adevarul, amely a többi román napilaphoz hasonlóan kész tényként említi, hogy a román kézilabda-játékost "cigányok egy csoportja" támadta meg.


A román sajtóban részletes tudósítások láttak napvilágot a tragédiáról, többségük azonban az előző napi hírügynökségi jelentéseken alapul. Zarko Sesum apjának bosszúállási terve - amelyre állítólag az egykori szerb Arkan parancsnok katonáit fogadta fel - ugyancsak megjelenik a szövegekben, de mindegyik ugyanarra a forrásra, azaz a gsp tv elnevezésű román televíziós csatornára hivatkozik.

Az Evenimentul Zilei egyik anyagában Rares Jurca volt játékos, Cozma legjobb barátja azt fejtegeti: Marian Cozma apja, Petre Cozma is bosszút akar állni fia gyilkosain. "Petrica (Petre becézett formája) olyan ember, aki sír és szenved ugyan, de maga fogja keresni az igazságtételt. Akik megölték a fiát, nem maradnak büntetlenül..., amennyire én tudom, a kézilabda-játékos apja elhatározta, hogy a támadók nyomába ered" - idézi Jurcát a lap.

A legfőbb bukaresti napilapok - a Jurnalul National, a Cotodianul, a Ziua, a Curentul - mind tárgyszerűen számolnak be a bűnesetről. A Realitatea hírtelevízió még vasárnap este egyenes adásban mutatott képeket a veszprémi gyertyagyújtásos szolidaritási tüntetésről, közelről láttatva a Magyar Gárda tagjait is és az árpádsávos zászlókat, vagy például az "Ébredj, magyar!" - feliratot. A stúdiókban zajló beszélgetéseknek azonban nem volt sem magyarellenes, sem romaellenes kicsengése. A kommentátorok meghatónak nevezték a veszprémi magyar lakosok szolidaritását.

Egyes román netes fórumokon ugyanakkor napvilágot láttak magyar- és romaellenes hozzászólások. Ezekre is utalva a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) kommentátora szerint ez a gyilkosság pont azokat az atavisztikus, törzsi indulatokat, a megtorlás szellemét szabadítja fel, amelyek jegyében az maga megtörtént. A veszprémi eset ráadásul a román–roma–magyar háromszögben tüzeli fel ezeket az indulatokat - állapítja meg.


Korábban:

A korábbi kettő mellett újabb személyt gyanúsított meg a rendőrség azzal, hogy  részt vett a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosságban; az érintettet  még az éjjel az osztrák rendőrök fogták el - közölte a Veszprém  Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn kora reggel az MTI-vel.  


A rendőrség N. Győző ellen még az éjszaka elfogatóparancsot adott ki, mert azzal gyanúsítják, hogy részt vett a vasárnap hajnali tragikus végű eseményekben - közölte Váradi Piroska. Hozzátette: őt is az osztrák rendőrök fogták el az éjszaka a magyar határ közelében, hasonlóan, mint a gyilkosság másik gyanúsítottját, Raffael Sándort. A harmadik gyanúsítottat Sztojka Ivánt még keresik -közölte a szóvivő.

Veszprémben, a Patrióta Bárban szórakozott az MKB Veszprém kézilabda csapatának több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, de a verekedők időközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát.

Az összetűzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megműteni, a horvát Ivan Pesic-et pedig vesén szúrták, állapota azonban már nem életveszélyes.

Korábban:

Az osztrák rendőrség feltartóztatott egy férfit, aki a hajnali veszprémi késelés egyik gyanúsítottja lehet - erősítette meg az MTI értesülését a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Váradi Piroska elmondta, hogy jelenleg folyik az adatok egyeztetése.

A szóvivő azt is közölte, hogy a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a bűntény egyik gyanúsítottjára. - írja a Naplo-online.hu.

Korábban:

Veszprém - Mint arról korábban hírt adtunk, vasárnap (02.08.) hajnalban ismeretlen elkövető mellkason szúrta az MKB Veszprém KC beállóját, Marian Cosmat.

Veszprém egyik szórakozóhelyén tartózkodó kézilabdacsapat több tagja, – ismeretlen okból – szóváltásba keveredett egy másik ott tartózkodó társasággal. A dulakodás következtében Marian Cosmat mellkason szúrták, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette. Másik két játékost pedig - Ivan Pesics-t és Zarko Sesun-t - súlyos sérülésekkel szállították a Veszprémi Kórházba.

A nyomozás eddigi eredményei alapján a bűncselekmény elkövetésével két (a képen látható) férfi gyanúsítható.

Raffael Sándor
Raffael Sándor


Raffael Sándor kb. 170 cm magas, izmos, erős testalkatú, rövid sötét hajú.

Sztojka Iván kb. 165-170 cm magas, izmos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált.

Sztojka Iván
Sztojka Iván


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri mindazokat, akik a gyanúsítottak hollétéről, tartózkodási helyéről bármi információval rendelkeznek, hívják a 112-es vagy 107-es ingyenes segélykérő vagy a 88/428-022-es telefonszámot.

Olvasóink írták

814 hozzászólás
 • 814. Imcsi 2009. február 13. 22:10
  „Asszem mindegyikkel egyetértek! De az EU a halálbüntetést biztos nem engedné!
  7.-hez az erőszakos bűncselekményt elkövetőknek max.2X2 m.életterület, napi 1 tál étel + 1 szelet kenyér”
 • 813. larong 2009. február 13. 11:30
  „Korrket, te korrekt hülye vagy. Pont.”
 • 812. nocomment41 2009. február 12. 20:57
  „Tüntetés a sajtó- és véleményszabadságért. Jöjjünk el minél többen, vállaljunk szolidaritást a Magyar Hírlappal. Találkozunk pénteken, február 13-án 14 órakor a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtt.”
 • 811. Korrekt5 2009. február 12. 19:27
  „Na és még néhány sort a politikai részhez.

  Itt sokan a Gyurcsány kormányt keverték bele a cigányügybe és föleg öket hibáztatták.

  Erre nekem az a privát véleményem, hogy ez már valóban nagy sötétség.
  MONDJÁTOK MELYIK OVODÁBA JÁTOK?

  Mert a FIDESZ az Orbán vezetésével kötött nyilvánosan kölcsönös segitségnyújtási testvéri szerzödést a CIGÁNYOKKAL!!!!!!!! debrecenben történt és a TV közvetitette.
  Egy darabig mig a választás folyt ott is üllt a cigány az Orbán mellett. Igaz akkor már 2 cigány ült szorosan
  Értitek???????

  Na várjatok csak, a cigányok nem sokára elöveszik a szerzödést.”
 • 810. Korrekt5 2009. február 12. 19:08
  „Sok elfogúlt dühöngö ember.....mérlegelj aztán itélkezz.

  Az elején valaki megjegyezte, hogy sokat ittak és ez lett belöle, na azonnal lehortátok.

  Pedig arról az oldalról is meglehet közeliteni az esetet.
  A nagyképüség az élsportolók közt elsösorban kelet-európában közismert.
  Ezek a fiuk beszivtak és lekezelték esetleg gunyólták a környezetet, és már talán nem is elösször.
  Akár megrendelt verésröl is lehet szó, de lehet, hogy azonnali felindulásból.
  Nem véletlen, hogy mindhárom nem magyar volt.

  Az egész mindenféleképpen elitélendö és keményen meg kell büntetni a bünösöket, de szerintem minden körülmény meg kell vizsgálni.
  Olyant is hallottam, hogy azt a tanuvallomást mely nem volt hizelgö rájuk nézve, nem tették közzé. Nem tudom:(”
 • 809. igazmondójuhász 2009. február 11. 21:45
  „azért ismerjük el nincs még egy ilyen ország aki ilyen könnyen leszámolt a cigánybűnözéssel! egyszerűen rögzítve lett az alkotmányban, hogy nincs! s ami nincs az ellen nem is kell küzdeni! ))))

  alwinka! milyen mail címet fogad el ez a maffiózo.hu oldal? egyszerűen nem küld mailt a reginél, és igy megerősíteni sem lehet a regit!”
 • 808. hunnia81 2009. február 11. 20:49
  „Gratulálok Bayer Zsolt cikkéhez a Magyar hírlapban!Az a szomorú hogy a magyar vezetésnek fáj az igazság.Védelmet adnak ezeknek az állatoknak.Én inkább GYurcsit bojkottálom!A cigány az cigány és kész!nehogy már mi magyarok alkalmazkodjunk hozzájuk.ÉBREDJ MAGYAR!!!”
 • 807. blaze 2009. február 11. 19:25
  „A brutálisan meggyilkolt huszonhat éves veszprémi kézilabdázó Marian Cozma szerelme Claudia, aki sokkot kapott a történtek miatt, a tragédia óta most szólalt meg először egy román sportlapban:

  "Az asztalnál ültünk, ahol a cigányok folyamatosan belénk kötöttek, de Marian azt mondta, hogy ne foglalkozzunk velük. Először a mosdó környékén ütötték meg, majd vissza zaladtak a bárrészbe. Megpróbáltuk elsimítani a konfliktust, de a szóban forgó személyek váratlanul fejen ütötték egy székkel, majd erőszakkal a kijárat felé húzták, hiába próbálták megakadályozni a csapattársai. Mindeközben rugdosták, majd szíven szúrták. A háta mögött voltam"...mondta a megtört barátnő.
  Magyar Hírlap Online”
 • 806. 1.László 2009. február 11. 19:16
  „AUW
  Te kis szerencsecsomag ha tudnál olvasni akkor megértenéd hogy ha azt írom hogy román akkor azalatt nem a romániai magyart, nem a székelyt, nem a csángót, hanem a románt értem. Nekem ugyan nem erdélyi hanem felvidéki gyökereim vannak talán ezért is tudom azt hogy a szlovák nem azonos a szlovákiai magyarral, a szerb nem szerbiai magyar. Én is tudnék mocskolódni mint te de inkább bizakodom benne hogy 1szer majd te is felemelkedsz az intelektuális evolúciónak arra a lépcsőfokára hogy ezt megérted.”
 • 805. pop55 2009. február 11. 19:10
  „Féltek aDunántúlon?
  De hát az egy ártatlan ovoda,Borsodhoz-Miskolchoz képest!
  Borsod-ban a falvak 3/4 része már teljesen "bebarnult"!!!!!!!!
  Nyirség hasonló helyzetben!!!
  Még 15 év-és nem is lesz "fehér lakos" e két megyében!
  Rengeteg olyan falu van itt-ahol már nem is lakik magyar!!És ez TÉNY!
  utána lehet nézni.”
 • 804. blaze 2009. február 11. 18:44
  „"Valószínűleg egy szórakozóhelyi konfliktus vezetett ahhoz a verekedéshez, amely Marian Cozma veszprémi kézilabdázó halálát, és két társának súlyos sérülését okozta"
  Az szórakozóhelyi konfliktus, ha ilyen férgek késekkel, kardokkal mennek be szórakozóhelyre és legyilkolják az az embereket? Na menjen a faszba a rendőrség!”
 • 803. alwinka 2009. február 11. 17:32
  „A többi elkövetőt tanúként fogják kihallgatni, semmi bűnrészesség.. sztijka i. németh gy. és raffael s. az akiket fontosnak tartottak, a rendőrség a cigányok kezében van. ennyi!

  http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=alwinka”
 • 802. Imcsi 2009. február 11. 14:54
  „Ha ettől a kriminológustól kértek volna segítséget a rendőrök, akkor talán már régen hűvösön lennének az elkövetők!”
 • 801. Hunicum 2009. február 11. 11:55
  „NA ÉS A TÖBBI ELKÖVETŐ, BŰNPÁRTOLÓ MIKOR LESZ MEG?
  ERRŐL MIÉRT NEM NYILATKOZNAK?”
 • 800. arrabonai 2009. február 11. 11:28
  „Tovább folytatódik a maszatolás, úgyhogy összefoglalnám sokunk véleményét röviden:
  1. Fel sem merült senkiben, hogy nem a cigányok kötözködtek.
  2. Tehát pofon lehet vágni a pincérnőt, ha fizetésre szólít fel, ez nem számít verésnek...
  3. Mind a 27-nek kényszermunkatáborban a helye.
  4. "A három gyanúsított mindegyike büntetett előéletű, erőszakos cselekmények, garázdaság és testi sértés miatt ítélték el őket korábban." -nyilván gyakorlatias képzést kaptak a börtönben.
  5. A győri csapattól idézek, egyetértve: "...embernek nem nevezhető söpredékek"
  Ennyi értéktelen sajtómegnyilvánulás után annak örülnénk talán leginkább, ha nem a rendőrség kapná el a többit..., és nem ártana figyelni a tanúkra.”
 • 799. Szilágyi_Zsolt 2009. február 11. 11:25
  „"Feltehetően külföldön bujkál Sztojka Iván, a Marian Cozma elleni támadás egyik keresett gyanúsítottja" Na ne! Két napig mást sem hallottunk, hogy a rendőrség azért nem foglalkozik a határ lezárásával, mert Sztojka esetében egészen biztosan nem merül fel a külföldre szökés lehetősége. A hócipőm tele van!”
 • 798. comet 2009. február 11. 11:22
  „Félünk. Az országra rátelepedett a félelem. Ismerőseim plusz zárakat szereltetnek az ajtaikra, este nem mernek az utcára menni, a gyerek figyelt útvonalon jöhet csak haza az iskolából, és ha 5percet késik már mindenkit a frász tör ki. A közepes városban ahol lakom mindennaposak a betörések tegnap egy postást raboltak ki késsel.
  Már az általános iskolákban elkezdődik a bandásodás. Félnek a gyerekek, félnek a tanárok, félnek a szülők.
  Létbizonytalanság és bűnözés. Ezt hozta nekünk Gyurcsány Ferenc a galerijével. A kisstílű bűnözők az utcákat fosztogatják, a nagykutyák meg az államkasszát.
  A kialakult állapotékéért Draskovits Tibor és az országos rendőrfőkapitány mellett Gyurcsány Ferencet, a köztársasági elnököt és a legfőbb ügyészt is felelősség terheli.
  A jelenlegi politikai garnitúra szétmorzsolta a nemzetet.”
 • 797. Jeromos 2009. február 11. 11:13
  „A Betelt a pohár c. cikk sajnos kiváló és összefoglalja a lényeget, sőt, ha a cikkíró még meg is erőlteti magát még több tényt tudott volna összeszedni a témában. Jellemző ez az álszenteskedés ami a politikai elitben uralkodik, a polgár meg érezze magát rasszistának, mert normálisan szeretne élni a saját hazájában.
  Egyébként szegény Cosma gyilkosság ügyében is javában megy süketelés. A nyomozó megpróbálja úgy előadni a történetet, hogy a sportolók rosszkor voltak rossz helyen, pedig :
  1. 25-30 főből álló felfegyverzett horda érkezett a szórakozóhelyre
  2. Tudatosan, felkészülve (felfegyverkezve) kötöttek bele Valakibe ( az lehet véletlen, hogy Cosmába)
  3. Ha valóban csak 3-an vannak, tuti nem mernek senkibe belekötni, azaz érezték a mögöttük lévő min. 20 társuk támogatását.
  4. Ausztriából mire kiadják őket már kész mesével jönnek haza, vsz. őket támadták meg és önvédelemből öltek, a sérüléseik addigra "sajnos" már nem látszódnak”
 • 796. frissdiplomás 2009. február 11. 11:03
  „Amikor a rendőrség tud az ilyen cigány bandákról és nem tessz semmit mert kiküld egy vagy két szerencsétlen járőrt azoknak meg pisztolyt nyomnak a szájukba és nem csinálnak semmit akkor mit is váruznk? Ilyenkor bezzeg kiküldik az erősítést, nevetséges!
  1. Ne büntessük őket úgyis törvényen felül állnak DE AKKOR VEGYÜK EL A SEGÉLYÜKET ha egyszer is felmerül a nevük bármilyen bűncselekménnyel kapcsolatban onnantól legyenek fekete listán ide kéne a ZÉRÓ TOLERANCIA!
  Ismerek Győrben cigányokat és nyugodtan le is cigányozom őket igen vannak köztük rendesek is, őszintén azok a szerencsétlenek, mert a bűnözők a Győzikék azok akiknek mindíg van Merci, Audi, BMW persze az önök pénzéből önöknek.....
  A magyar gárda jó ötletnek tűnt amíg komoly emberek csinálták de amikor a 14éves suhanc árpád sávozik meg cigányt kiabál ha többen vannak meg kussol akkor ugyanoda süllyed le.
  Kedvenc politikiusom nekik miért nem mondja "El lehet menni külföldre!" ?
  Megoldás kicsit drasztikusan:
  1. Segély csak közmunka ledolgozásával adható
  2. Ingyen fogamzás gátló, gyerek vállaláshoz családi, szociális vizsgálat. Ha mégis gyereket vállal figyelmeztetés az elsőnél a másodiknál azonnali támogatás megvonás a 3.nál állami nevelésbe adni a gyerekeket és börötnbe a szülőt!
  3. Aki volt börtönben vagy megszegte a törvényt automatikusan fekete listás lessz nem lehet szavaznia magántulajdona meg jogosultsága a segélyre.
  4. A tisztességes munkát jutalmazni és azokat részesíreni előnyben akik fel tudnak mutatni eredményeket!
  Lehetne még finomítani, mi?
  5. Ne bántsd a magyart! Házi feladatként az összes cigány írja le 100 és 20 percig vissza esik a cigánybűnözés az 1/10re.....”
 • 795. Balibá 2009. február 11. 10:39
  „Kicsit hosszabb hangvételű lesz a kommentem!
  Hol is kezdjem!Nagyon sok cigány származású barátom és ismerősöm van, aki tisztességesn élik a mindennapjaikat.De még ők is elitélik a saját fajtájukat, szégyenlik magukat az ilyen hallattán!Valamelyik portálon,talán origo.hu-n megszólaltattak 20 közéleti személyiséget a cigáynsággal kapcsolatban.Mindenki azt mondta,hogy ki kell találnunk,hogyan is élehtünk együtt a cigánysággal!MI VAN?!Még 9 millió magyar gondolkodjon el,hogy 500.000 cigánnyal hogyan tudunk együttélni?!MI,magyarok gondolkodjunk el,hogy a saját országunkban hogyan fogadjuk be,taníttassuk,foglakoztassuk a romákat?!HOL ÉLÜNK?!Először is a cigányok döntsék el,hogy akarnak -e velünk itt élni és ha igen,akkor ők tartsák be a mi szabályainkat!!!!
  Hogy gondolhatják el,hogy mi a többség alkalmazkodjunk a kisebbséghez?!
  Igen is van CIGÁNYBÚNÖZÉS!!!Ki kell mondani!Ha Miskolc rendőrfőkapitánya ki merte és tudta mondani,ha a borsodi cigányvajda ki tudta mondani,ha mi,magyarok,akik szenvedő alanyai vagyunk a cigánybűnözésnek,ki tudjuk mondani,akkor a kib.szott kormány és a vezetők miért nem teszik?!Miért van az,hogy a román hírügynökség kész tényként közli,hogy cigányok ölték meg Marian Cosát,amíg a magyar hírügynökségek és a rendőrség még csak ismeretlen elkövetőknek nevezi?!!!!!
  Mit várunk a rendőrségtől?!Ahol egy Pintér Sándor utasíthat 1 kommandóst Fenyő János megölésére?!Ahol egy Pintér Sándor üzleti vitából kifolyólag börtönbe zárathat embereket!Ahol rendőrök árulhatnak kábítószert!
  Aholegy ilyen tragédia után a rendőrök védelmet adnaka cigányságnak ellenünk?!Engem mikor véd meg a rendőrség a cigáyn-bűnözőktől?!MIKOR:?!
  Azt hiszem,hogy betelt a pohár,elég volt!!!
  valamit tenni kell!!!!
  Ha a kormány és a magyar rendőrség nem tesz semmit,akkor tegyük meg mi!!!
  Ja még valami!A Napló című műsorban nyilatkozott egy SZDSZ-s politikus,hogy magyar ember nem mondhat nyilvánosan olyat,hogy "van cigánybűnözés"!MI VAN?!Egy zsidó nekem ne merje mondani Magyarországon magyaroknak,hogy mit szabad és mit nem!!!!!Takarodjon haza(bár nekik sincs hazájuk,mint a szlovákoknak!)!!!
  Hajrá magyarok!”
814 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román sajtó: Cozma apja bosszút esküdött

Marian Cozma Bukarest legveszélyesebb kerületében, maga is romák között nőtt fel - írta hétfői… Tovább olvasom