Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Cozma apja bosszút esküdött!

Cozma apja bosszút esküdött!

Marian Cozma Bukarest legveszélyesebb kerületében, maga is romák között nőtt fel - írta hétfői sportmellékletében az Adevarul, amely a többi román napilaphoz hasonlóan kész tényként említi, hogy a román kézilabda-játékost "cigányok egy csoportja" támadta meg.

Napi Online - 2009.02.08. 20:45
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


A román sajtóban részletes tudósítások láttak napvilágot a tragédiáról, többségük azonban az előző napi hírügynökségi jelentéseken alapul. Zarko Sesum apjának bosszúállási terve - amelyre állítólag az egykori szerb Arkan parancsnok katonáit fogadta fel - ugyancsak megjelenik a szövegekben, de mindegyik ugyanarra a forrásra, azaz a gsp tv elnevezésű román televíziós csatornára hivatkozik.

Az Evenimentul Zilei egyik anyagában Rares Jurca volt játékos, Cozma legjobb barátja azt fejtegeti: Marian Cozma apja, Petre Cozma is bosszút akar állni fia gyilkosain. "Petrica (Petre becézett formája) olyan ember, aki sír és szenved ugyan, de maga fogja keresni az igazságtételt. Akik megölték a fiát, nem maradnak büntetlenül..., amennyire én tudom, a kézilabda-játékos apja elhatározta, hogy a támadók nyomába ered" - idézi Jurcát a lap.

A legfőbb bukaresti napilapok - a Jurnalul National, a Cotodianul, a Ziua, a Curentul - mind tárgyszerűen számolnak be a bűnesetről. A Realitatea hírtelevízió még vasárnap este egyenes adásban mutatott képeket a veszprémi gyertyagyújtásos szolidaritási tüntetésről, közelről láttatva a Magyar Gárda tagjait is és az árpádsávos zászlókat, vagy például az "Ébredj, magyar!" - feliratot. A stúdiókban zajló beszélgetéseknek azonban nem volt sem magyarellenes, sem romaellenes kicsengése. A kommentátorok meghatónak nevezték a veszprémi magyar lakosok szolidaritását.

Egyes román netes fórumokon ugyanakkor napvilágot láttak magyar- és romaellenes hozzászólások. Ezekre is utalva a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) kommentátora szerint ez a gyilkosság pont azokat az atavisztikus, törzsi indulatokat, a megtorlás szellemét szabadítja fel, amelyek jegyében az maga megtörtént. A veszprémi eset ráadásul a román–roma–magyar háromszögben tüzeli fel ezeket az indulatokat - állapítja meg.


Korábban:

A korábbi kettő mellett újabb személyt gyanúsított meg a rendőrség azzal, hogy  részt vett a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosságban; az érintettet  még az éjjel az osztrák rendőrök fogták el - közölte a Veszprém  Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn kora reggel az MTI-vel.  


A rendőrség N. Győző ellen még az éjszaka elfogatóparancsot adott ki, mert azzal gyanúsítják, hogy részt vett a vasárnap hajnali tragikus végű eseményekben - közölte Váradi Piroska. Hozzátette: őt is az osztrák rendőrök fogták el az éjszaka a magyar határ közelében, hasonlóan, mint a gyilkosság másik gyanúsítottját, Raffael Sándort. A harmadik gyanúsítottat Sztojka Ivánt még keresik -közölte a szóvivő.

Veszprémben, a Patrióta Bárban szórakozott az MKB Veszprém kézilabda csapatának több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, de a verekedők időközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát.

Az összetűzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megműteni, a horvát Ivan Pesic-et pedig vesén szúrták, állapota azonban már nem életveszélyes.

Korábban:

Az osztrák rendőrség feltartóztatott egy férfit, aki a hajnali veszprémi késelés egyik gyanúsítottja lehet - erősítette meg az MTI értesülését a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Váradi Piroska elmondta, hogy jelenleg folyik az adatok egyeztetése.

A szóvivő azt is közölte, hogy a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a bűntény egyik gyanúsítottjára. - írja a Naplo-online.hu.

Korábban:

Veszprém - Mint arról korábban hírt adtunk, vasárnap (02.08.) hajnalban ismeretlen elkövető mellkason szúrta az MKB Veszprém KC beállóját, Marian Cosmat.

Veszprém egyik szórakozóhelyén tartózkodó kézilabdacsapat több tagja, – ismeretlen okból – szóváltásba keveredett egy másik ott tartózkodó társasággal. A dulakodás következtében Marian Cosmat mellkason szúrták, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette. Másik két játékost pedig - Ivan Pesics-t és Zarko Sesun-t - súlyos sérülésekkel szállították a Veszprémi Kórházba.

A nyomozás eddigi eredményei alapján a bűncselekmény elkövetésével két (a képen látható) férfi gyanúsítható.

Raffael Sándor
Raffael Sándor


Raffael Sándor kb. 170 cm magas, izmos, erős testalkatú, rövid sötét hajú.

Sztojka Iván kb. 165-170 cm magas, izmos, sportos testalkatú, kopasz, feje borotvált.

Sztojka Iván
Sztojka Iván


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri mindazokat, akik a gyanúsítottak hollétéről, tartózkodási helyéről bármi információval rendelkeznek, hívják a 112-es vagy 107-es ingyenes segélykérő vagy a 88/428-022-es telefonszámot.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 814 hozzászólás
Moderálásra küldöm 814. Imcsi 2009.02.13. 22:10

Asszem mindegyikkel egyetértek! De az EU a halálbüntetést biztos nem engedné!
7.-hez az erőszakos bűncselekményt elkövetőknek max.2X2 m.életterület, napi 1 tál étel + 1 szelet kenyér

Moderálásra küldöm 813. larong 2009.02.13. 11:30

Korrket, te korrekt hülye vagy. Pont.

Moderálásra küldöm 812. nocomment41 2009.02.12. 20:57

Tüntetés a sajtó- és véleményszabadságért. Jöjjünk el minél többen, vállaljunk szolidaritást a Magyar Hírlappal. Találkozunk pénteken, február 13-án 14 órakor a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtt.

Moderálásra küldöm 811. Korrekt5 2009.02.12. 19:27

Na és még néhány sort a politikai részhez.

Itt sokan a Gyurcsány kormányt keverték bele a cigányügybe és föleg öket hibáztatták.

Erre nekem az a privát véleményem, hogy ez már valóban nagy sötétség.
MONDJÁTOK MELYIK OVODÁBA JÁTOK?

Mert a FIDESZ az Orbán vezetésével kötött nyilvánosan kölcsönös segitségnyújtási testvéri szerzödést a CIGÁNYOKKAL!!!!!!!! debrecenben történt és a TV közvetitette.
Egy darabig mig a választás folyt ott is üllt a cigány az Orbán mellett. Igaz akkor már 2 cigány ült szorosan
Értitek???????

Na várjatok csak, a cigányok nem sokára elöveszik a szerzödést.

Moderálásra küldöm 810. Korrekt5 2009.02.12. 19:08

Sok elfogúlt dühöngö ember.....mérlegelj aztán itélkezz.

Az elején valaki megjegyezte, hogy sokat ittak és ez lett belöle, na azonnal lehortátok.

Pedig arról az oldalról is meglehet közeliteni az esetet.
A nagyképüség az élsportolók közt elsösorban kelet-európában közismert.
Ezek a fiuk beszivtak és lekezelték esetleg gunyólták a környezetet, és már talán nem is elösször.
Akár megrendelt verésröl is lehet szó, de lehet, hogy azonnali felindulásból.
Nem véletlen, hogy mindhárom nem magyar volt.

Az egész mindenféleképpen elitélendö és keményen meg kell büntetni a bünösöket, de szerintem minden körülmény meg kell vizsgálni.
Olyant is hallottam, hogy azt a tanuvallomást mely nem volt hizelgö rájuk nézve, nem tették közzé. Nem tudom:(

Moderálásra küldöm 809. igazmondójuhász 2009.02.11. 21:45

azért ismerjük el nincs még egy ilyen ország aki ilyen könnyen leszámolt a cigánybűnözéssel! egyszerűen rögzítve lett az alkotmányban, hogy nincs! s ami nincs az ellen nem is kell küzdeni! ))))

alwinka! milyen mail címet fogad el ez a maffiózo.hu oldal? egyszerűen nem küld mailt a reginél, és igy megerősíteni sem lehet a regit!

Moderálásra küldöm 808. hunnia81 2009.02.11. 20:49

Gratulálok Bayer Zsolt cikkéhez a Magyar hírlapban!Az a szomorú hogy a magyar vezetésnek fáj az igazság.Védelmet adnak ezeknek az állatoknak.Én inkább GYurcsit bojkottálom!A cigány az cigány és kész!nehogy már mi magyarok alkalmazkodjunk hozzájuk.ÉBREDJ MAGYAR!!!

Moderálásra küldöm 807. blaze 2009.02.11. 19:25

A brutálisan meggyilkolt huszonhat éves veszprémi kézilabdázó Marian Cozma szerelme Claudia, aki sokkot kapott a történtek miatt, a tragédia óta most szólalt meg először egy román sportlapban:

"Az asztalnál ültünk, ahol a cigányok folyamatosan belénk kötöttek, de Marian azt mondta, hogy ne foglalkozzunk velük. Először a mosdó környékén ütötték meg, majd vissza zaladtak a bárrészbe. Megpróbáltuk elsimítani a konfliktust, de a szóban forgó személyek váratlanul fejen ütötték egy székkel, majd erőszakkal a kijárat felé húzták, hiába próbálták megakadályozni a csapattársai. Mindeközben rugdosták, majd szíven szúrták. A háta mögött voltam"...mondta a megtört barátnő.
Magyar Hírlap Online

Moderálásra küldöm 806. 1.László 2009.02.11. 19:16

AUW
Te kis szerencsecsomag ha tudnál olvasni akkor megértenéd hogy ha azt írom hogy román akkor azalatt nem a romániai magyart, nem a székelyt, nem a csángót, hanem a románt értem. Nekem ugyan nem erdélyi hanem felvidéki gyökereim vannak talán ezért is tudom azt hogy a szlovák nem azonos a szlovákiai magyarral, a szerb nem szerbiai magyar. Én is tudnék mocskolódni mint te de inkább bizakodom benne hogy 1szer majd te is felemelkedsz az intelektuális evolúciónak arra a lépcsőfokára hogy ezt megérted.

Moderálásra küldöm 805. pop55 2009.02.11. 19:10

Féltek aDunántúlon?
De hát az egy ártatlan ovoda,Borsodhoz-Miskolchoz képest!
Borsod-ban a falvak 3/4 része már teljesen "bebarnult"!!!!!!!!
Nyirség hasonló helyzetben!!!
Még 15 év-és nem is lesz "fehér lakos" e két megyében!
Rengeteg olyan falu van itt-ahol már nem is lakik magyar!!És ez TÉNY!
utána lehet nézni.


814 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...