Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Börtönbüntetésre ítéltek adóellenőröket Debrecenben

Hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítéltek jogerősen letöltendő börtönbüntetésre adóellenőröket.
Hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélt jogerősen letöltendő börtönbüntetésre adóellenőröket hétfőn a Debreceni Ítélőtábla - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az ügy első- és másodrendű vádlottja az adóhivatal észak-alföldi regionális igazgatóságán dolgozott adóellenőrként. Munkakörükbe tartozott az adókötelezettséget érintő célvizsgálatok elvégzése.

Négy társukkal elhatározták, hogy elhitetik gazdagabb vállalkozókkal, hogy velük szemben az adóhivatal vagyonosodási vizsgálatot indított vagy indíthat. Ígéretük szerint az ellenőrzéstől eltekintettek vagy kedvező eredménnyel zárták, de ennek ellenértékeképpen nagyobb összegeket kellett az érintett vállalkozóknak fizetniük.

Az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2011 szeptemberében az elsőrendű vádlottat négy és fél év, a másodrendű vádlottat 3 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. Rajtuk kívül további három vádlottat - köztük egy ügyvédet - ítéltek letöltendő, míg egy vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre.

A Debreceni Ítélőtábla a büntetések minősítésén változtatott, de a büntetési tételek súlyosságán nem.

Olvasóink írták

  • 1. acsali 2013. február 12. 08:44
    „Majd bent szakmailag kioktatják a rabtársakat .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpalackok robbantak fel egy székesfehérvári lakástűzben

Gázpalackok robbantak fel egy székesfehérvári családi ház faszerkezetű melléképületében. Tovább olvasom