Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Az SZDSZ Bokros nevét dobta be

Az SZDSZ azt javasolja a szocialistáknak, fontolják meg Bokros Lajos miniszterelnökké jelölését.


15.00 - Bokros come back?

Az SZDSZ számára három miniszterelnök-jelölt volt elfogadható: Surányi  György, Békesi László és Bokros Lajos - mondta az MSZP és a szabad  demokraták pénteki egyeztetése után Fodor Gábor.
 
A már véget is ért egyeztetést követően a pártelnök kijelentette: mára világossá vált, hogy az első kettő jelölt nemet mondott a felkérésre, ezért most az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését.

Korábban

Takács János lehet a miniszterelnök-jelölt

Takács János neve merült fel miniszterelnök-jelöltként az MSZP elnökségi ülésén az index.hu szerint. Az Electrolux magyarországi vezérigazgatója Erdélyben született, felsőfokú állami nyelvvizsgája van román nyelvből.

Román-magyar kettős állampolgár. A Magyar Nemzet értesülései szerint a bokrosi bajuszszerkezetű Takács Szekeres Imre honvédelmi miniszter bizalmasa.

Orbán szerint válságkezelő mekkmestert keresnek

"A válságkezelő mekkmester szerepére keresnek a szocialisták színészt, de komoly, felelős ember ebben a komédiában nem vesz részt" - jelentette ki Orbán Viktor egy pénteki könyvbemutatón. A Fidesz elnöke azt mondta, a miniszterelnök ugyan beismerte, hogy megbukott, de más nem történt, minden a régi szocialista úton megy tovább. Surányi György, akivel lenne ugyan vitájuk, szerinte komoly ember, akire az országnak a jövőben a szüksége van, és jó döntést hozott, hogy nem vállalta a miniszterelnök-jelöltséget.

Takács elgondolkodna

"Nagyon nagy megtiszteltetés volna" - nyilatkozta az MTI-nek Takács János arra a hírre reagálva, hogy ő lehet az MSZP legújabb miniszterelnök-jelöltje. Arra nem válaszolt, hogy elfogadná-e a jelölést, csak annyit mondott, hogy "elgondolkodnék rajta".

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. rozsomak 2009. március 28. 17:45
  „Az MSZP tehát fél

  Gyurcsánytól azt is megtudtuk, melyik a legfélelmetesebb perspektíva: a terézvárosi bűnügyi eljárás.
  Terézvárosban testületi határozatokkal folyt a ,,privatizáció", magyarán a kótyavetye.
  És ha ebből vádemelés, netán jogerős börtön lesz, akkor az új fejezetet nyit a magyar demokrácia történetében.
  Meg lehet tárgyalni a ,,privatizációt", immár tétre menő formák közt.
  Mondjuk az 5 millió forint készpénzért (hogy úgy mondjuk, hozományba) megkapott MOTIM esetét. Na jó, a MOTIM már elévült - de van bőven, ami nem évült el.
  Az egyik serpenyőben tehát a bűnöző kormányzás és a haszonélvező MSZP-sek érdekei. A másikban viszont a hónapokon belül szétmálló ország, amely folyamat végén egyetlen szocialista ,,tettestárs" sem mehet ki az utcára, esetleg.
  A Gyurcsánnyal szembeforduló szocik felfogták már, hogy nagyságrenddel nőtt a tét. És szeretik ők Gyurcsányt, de jobban az - nem, kedves Arisztotelész, nem az igazságot, hanem az - életüket.
  És akkor kezdődik meg az utolsó felvonás. Amikor az MSZP a Rákosi-párt sorsára jut, és az elvtársak kezdik majd eldobálni a tagkönyveiket.
  http://gondola.hu/cikkek/64370”
 • 100. Arvisura 2009. március 28. 15:13
  „Úgy látszik a zsidók (szdsz) nem akarnak lemondani a hatalomról. Foggal körömmel ragaszkodnak hozzá. Remélem hamarosan totális bukásuk lesz a végeredmény.”
 • 99. gagarin 2009. március 28. 09:05
  „Kezdődik a névsor előlről:http://www.zoom.hu/belfold/gyurcsany-titkos-forgatokonyve-43807.html”
 • 98. Orfeusz 2009. március 28. 08:14
  „Nem kell nekünk Hága! Esztergomban isfel tud állni a nemzeti számonkérő bíróság! Magyar a magyarért!”
 • 97. Orfeusz 2009. március 28. 08:08
  „Bokros? Hozzá Dávid Ibolya és a többi hazaáruló? Na, ne. Egy országos megmozdulás és milliós tömegtüntetés az egész díszes csapatot ki fogja zavarni a Parlamentből. A tűzzel játszanak, akik Bokrost akarják Kossuth
  székébe emelni! Tessék mondani hogyan is van ez? Bokros/MDF, majd Bokros/SZDSZ?????? Magyar a magyarért!”
 • 96. Becsület 2009. március 28. 07:48
  „Idézet!
  "Bokros biztosan nem jöhet szóba"
  Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt március 21-én, hogy párton belüli és párton kívüli minisz"Bokros biztosan nem jöhet szóba"
  Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt március 21-én, hogy párton belüli és párton kívüli miniszterelnök-jelöltre is van forgatókönyve az MSZP-nek, Bokros Lajos azonban biztosan nem jöhet szóba; a megkérdezett küldöttek legalább kilencven százaléka elutasította a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterét a miniszterelnöki posztra.
  Az Index korábban arról írt, hogy Bokros Lajos szóba se jöhet az SZDSZ-ben, szerintük a gazdasági szakember az MDF-es ámokfutásával teljesen leírta magát.
  Gyurcsány vasárnap a köztelevízióban azt mondta: meglepődne, ha a szocialisták Bokrosra szavaznának a parlamentben.
  Bokros korábban egy közleményében azt írta: nem akar részt venni az MSZP hatalmi játékában.
  terelnök-jelöltre is van forgatókönyve az MSZP-nek, Bokros Lajos azonban biztosan nem jöhet szóba; a megkérdezett küldöttek legalább kilencven százaléka elutasította a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterét a miniszterelnöki posztra.
  Az Index korábban arról írt, hogy Bokros Lajos szóba se jöhet az SZDSZ-ben, szerintük a gazdasági szakember az MDF-es ámokfutásával teljesen leírta magát.
  Gyurcsány vasárnap a köztelevízióban azt mondta: meglepődne, ha a szocialisták Bokrosra szavaznának a parlamentben.
  Bokros korábban egy közleményében azt írta: nem akar részt venni az MSZP hatalmi játékában.”
 • 95. Becsület 2009. március 28. 07:43
  „Jó reggelt!
  Itt látszik a kaméleonok erkölcsi tartása és határozottsága! Undorító! Külföld a hasát fogja és Magyarországon röhög! Magyarországon pedig azt gondolják, hogy komolyan fogják venni az országot,illetve annak vezetőit! Felnőtt emberek! Felnőtt emberek? Á dehogy! Hatalom mániás bohócok, akik hatalmas kár okoznak a népnek és az országnak! A Magyar ember ezt akarja.”
 • 94. tuzson 2009. március 28. 07:21
  „Az országot beszöte a gazdasági polip!!!
  Nem lesz megoldás! A politikusok nem tudják megoldani mert a 11fös szdsz folyamatosan revorverezi az mszp!
  Nekünk kell megoldani !
  Én szeretném ha az összes politikus aki felelős az elmult 7-évért az bitofán végezze!!”
 • 93. tatira 2009. március 28. 03:53
  „Bokros uram önt az emberek nem szeretik,sőt utálják és félnek öntöl, jobb ha nem lépi meg a miniszterséget ,remélem beleolvas ezekbe a hozzászólásokba.....................”
 • 92. arrabonai 2009. március 27. 23:27
  „Takarodó van, semmitérők. Elég volt az "országlásotokból". Csak húzzátok el a függönyt, ne várjatok tapsot.”
 • 91. NEO 2009. március 27. 23:06
  „Majd pont azok a zsenik oldják meg a dolgot,a nagy liberális,minden a piac közgazdászok,bankárok akik vastagon benne vannak.Soros is pofázott még októberben,hogy ő megmondta,hogy így nem lesz jó,meg ezt így mégsem lehet,de azért biztos ami biztos még betámadta az otp-t,oszt a nagy válságban keresett 230 milliárdot.Attól fosnak,hogy a FIDESZ 2/3-os többséget szerez,94-ben mikor ők nyertek 2/3-al nem voltak erkölcsi aggályaik.23 millió románnal riogattak,most meg egy román-magyar kettős állampolgárt jelölnek miniszterelnöknek.De az egyszerű erdélyinek,székelynek meg nem adták volna.Azt a Vértes "szakértő gazdasági mindentudó megmondó vagyok" zsenit akartaák min.elnöknek,aki októberben élő adásban mondta,hogy aki válságról beszél az riógat,itt minden a legnagyobb rendben van.
  HÚZZANAK A FRANCBA!!!Legyenek választások,mert mint Suchman is mondta,büntetőjogi felelősségük is van!”
 • 90. TakácsTamás 2009. március 27. 22:46
  „Bokros? Ha azt akarjátok, hogy a maradékot is elvegyék mindenkitől, akkor csak ötleteljetek azon, hogy jó lenne az a seggfej.

  Előrehozott választás kell! Hogy nagyon megnyerné a Fidesz? Csak már látnánk! A választásra azért van szükség Bokros kinevezésével ellentétben, mert többségi legitimáció nélkül a nemzetközi közvélemény sem fogja elfogadni a kreált, maszopos szakértői bagázst.

  Új választásokat, mielőbb! Minden perc, ami ebben a mocsárban telik, óriási károkat okoz!”
 • 89. Túrabakancs 2009. március 27. 22:25
  „jockey!
  :) Teljesen igazad van, jól látod a dolgokat! Tényleg nem lenne jó
  ha a jobboldal egy előrehozott választásnál nagy előnnyel nyerne,
  a szocik és a liberálisok ellenzékként telje erővel támadnák szeren-
  csétleneket, a sok barom ember meg ellenük fordulna nagyon hamar.
  Türelmetlen a magyar nép, ez hiba! Egyébként ha Bokros nem vállal-
  ná a miniszterjelöltséget, akkor ezektől az is kitelik, hogy Mohácsi
  Viktóriának szólnának ugyanebben az Ügyben!”
 • 88. lacim6 2009. március 27. 22:16
  „87. Alajos Eőször is FELELŐSÉGRE VONÁS !!!!!!!!!!!”
 • 87. Alajos 2009. március 27. 22:14
  „Aki most "rendes" nyugdíjas, az ledolgozott mondjuk 40 évet. Ez alatt agyon fizették, a munkahelye szanatórium volt, ezért most is tök egészséges; 200 évig fog élni. Mondjon le a nyugdíjáról (is)!
  Kedves Goldman! Így gondolja?
  Rendcsinálási ötleteim:
  Politika: max 200 fő a parlamentben, szigorú elszámoltatás minden forintról, visszahívhatóság, etikai kódex, hazudozás és felelőtlen ígérgetés főbenjáró bűn, stb.
  Gazdaság: Előző ciklus minden vezetőjét mindenről elszámoltatni, drákói szigorral kifehéríteni a gazdaságot, egyenlő elbírálás-kedvezmény magyarnak, külföldinek egyformán, mezőgazdaságot helyretenni, korrupcióért "halál", stb.
  Társadalom: cigánykérdés: segély helyett munkabér, ehhez sok olyan munkahely, amelyek "beletanítják" a napi 8 órás munkavégzés gyönyöreibe, közbiztonság fokozott javítása, és ha szükséges, akár diktatórikus eszközökkel, de meg kell győzni mindenkit: MOST ÖSSZEFOGÁSRA van szükség; félre kell tenni az ország bajához viszonyítva apró sérelmeket.”
 • 86. lacim6 2009. március 27. 22:14
  „Suchman arról is beszélt, hogy a szocialista kormánynak nemcsak politikai, hanem BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGE is van. Ugye tudjátok mit jelent ez kisböszmék, a kedvenc nagy böszmétek kezdheti pakolni a tisztasági csomagot.”
 • 85. rozsomak 2009. március 27. 22:07
  „Előrehozott választásban látja a bizalmi válság feloldását a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt vezetője. Vizi E. Szilveszter szerint a Reformszövetség javaslatainak egy részeit már felülírta az idő.

  Egyre több gazdasági szakértő és közgazdász állítja, hogy az ország számra előnyösebb lenne, ha előrehozott választásokat tartanának,így a következő egy év ne a tétlenség és a szavazatmaximálás
  jegyében teljen el.
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=163764”
 • 84. lacim6 2009. március 27. 22:00
  „SELYEMZSINÓR ,VÖRÖS SELYEMZSINÓR ez a legtöbb mi adható fecó :D:D:D:D:D:D”
 • 83. jockey 2009. március 27. 22:00
  „Lehet, hogy nem is lenne olyan rossz ez a Bokros. Elvenné a 13. havi nyugdíjat és fizetést, megadóztatná a minimálbért, visszahozná a vizitdíjat és a tandíjat, befagyasztaná a béreket, megszűntetné a gázártámogatást. Mindezt mint MSZP, SZDSZ és MDF által támogatott miniszterelnök. Ezt követően a 2010-es választásokon nemcsak az MDF és a SZDSZ, hanem kis szerencsével még az MSZP sem kerülne be az országgyűlésbe és végre hozzá lehetne látni az ország újjáépítéséhez. Azt az egy évet meg fél lábon állva is kibírjuk. Fenti intézkedéseivel elérné, hogy az MSZP jelenlegi szavazóbázisának nagy része az MSZP szót hallva zokogni meg rémülten sikongatni kezdene. Már aki túlélné az egy évet. Szóval, nem is olyan rossz ötlet ez a Bokros.”
 • 82. lacim6 2009. március 27. 21:56
  „Tessék saját kutyái tépik szét a böszmét :))))))) :D:D:D "GYURCSÁNY FERENC OLYAN HELYZETBE HOZTA A SZOCIALISTA PÁRTOT, HOGY A TOVÁBBI MUNKA VELE NEM FOLYTATHATÓ"  "Elkerülhetetlen, hogy a miniszterelnök úr oldalt lépjen és a kormány vezetését átadja a kijelölt kencellária miniszternek, a politikai tárgyalásokat pedig a nagy többséggel megválasztott elnökhelyettesének
  - monda Suchman Tamás az ATV Fórum című műsorában.

  A szocialista politikus szerint, az az ámokfutó kampány, amit Gyurcsány jelöltállítás címen adott elő, ártott a baloldalnak, a pártnak és az egész országnak.

  Suchman arról is beszélt, hogy a szocialista kormánynak nemcsak politikai, hanem büntetőjogi felelőssége is van.

  Magyar Hírlap Online”
101 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A terhesség 15. hete előtt kevésbé káros a cigi

Az anyai dohányzásnak az újszülöttre gyakorolt káros hatásai bizonyos mértékben csökkennek, ha a… Tovább olvasom