Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az iskola- és az óvodabezárások megakadályozására törvénycsomagot nyújt be a Jobbik

Az iskola- és az óvodabezárások megakadályozására törvénycsomagot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik. A párt az önkormányzati és a közoktatási törvények módosítását kezdeményezi.

Hegedűs Lorántné és Ferenczi Gábor képviselők keddi parlamenti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy határozati javaslatban szólítják fel a kormányt az önkormányzati és a közoktatási törvények módosítására.
Az önkormányzati törvény módosításával azt szeretnék elérni, hogy a települések számára kötelező önkormányzati feladatellátást területi hatályhoz kössék, illetve a feladatok ellátásához szükséges vagyontárgyakat forgalomképtelen törzsvagyonná nyilvánítsák. A közoktatási törvény módosítása szintén a kötelező közoktatási feladatok ellátását biztosító vagyontárgyak forgalomképtelenségét biztosítaná.
Ferenczi Gábor hangsúlyozta: az a céljuk, hogy minden lehetséges eszközzel gátat lehessen szabni újabb közoktatási intézmények bezárásának.
Hegedűs Lorántné kiemelte, hogy sokszor gazdagabb önkormányzatok döntenek oktatási intézmények bezárásáról. Példaként említette Bonyhádot, ahol, mint mondta, a testület döntött arról, hogy minden közoktatási intézményt fenn kíván tartani a következő tanévben is, majd külföldi befektetők érkeztek a polgármesterhez. "Az, hogy külföldi befektetőkről volt szó, elég nyilvánvaló volt, mert hosszú kaftánszerű ruhát" és pajeszt viseltek - fogalmazott a politikus. Elmondta, hogy ezt követően a polgármester arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy "sajnos az önkormányzat a legújabb számítások szerint mégsem tudja fenntartani az intézményeit", összevonás és megszüntetés szükséges, és el is kell adni egy iskolát. A Jobbik az egész folyamat ellen tiltakozik - húzta alá a képviselő. Hangsúlyozta: a Jobbik szerint ezek az intézmények a magyar állam és a magyar nemzet tulajdonai, és azokat az önkormányzatok elidegeníthetetlen törzsvagyonaiként kell kezelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy: Magyarország pénzügyi szabadságharcot vív

Matolcsy György szerint Magyarország pénzügyi függetlenségi és gazdasági szabadságharcot folytat,… Tovább olvasom