Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Az információ-biztonsági piac tovább bővül

Bár az elmúlt évben a magyar informatikai piac visszaesett, az információbiztonsági megoldások iránt nem csökkent a kereslet, s várhatóan az idén is tovább bővül - mondta Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: tavaly a személyazonosság alapú biztonsági megoldások iránt duplájára nőtt a kereslet, részben azért mert a bankoknak például jogszabály írja elő az ilyen típusú megoldások használatát. A helyzet az idén is hasonló lesz, mivel a felmérések szerint a cégek mintegy fele tervez nagyobb it-biztonsági fejlesztést.

Az amerikai piackutató, az IDC adatai szerint 2009-ben 15-20 milliárd forintot költöttek it-védelmi megoldásokra. Ebből mintegy 7 milliárd forintot védelmi szoftverekre, 3 milliárdot pedig hardver eszközökre, a fennmaradó részt a szolgáltatások tették ki. Az eladások 80 százalékát a hagyományos védelmi termékek, így a vírusvédelmi szoftverek és a tartalomszűrési megoldások tették ki.

Az információbiztonsággal foglalkozó Noreg Kft. az elmúlt évben 10 százalékkal, 28 millió forintra növelte adózás utáni eredményét, míg bevétele 11,5 százalékkal 500 millió forintra csökkent. Ennek azonban az az oka, hogy 2009-ben már a bevétel 67 százalékát a szolgáltatásokból származó összeg tette ki, szemben az egy évvel korábbi 54 százalékkal. A fennmaradó részek a termékeladásból származtak.

Az ügyvezető elmondta, az idén további 10 százalékkal tervezik növelni az adózott eredményüket, részben a saját fejlesztésű biztonsági, például a bankkártya-menedzsment megoldás második félévi eladásából. A piacon napjainkban egy kártyamenedzsment megoldás 50 millió forint, illetve e fölötti összegbe kerül, ezzel szemben a Noreg megoldása ennek körülbelül a felébe kerül majd - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elavult, balesetveszélyes játszóterek - költséges a megújulás

A jó idő közeledtével hamarosan önfeledten játszó kicsiket találhatunk a város játszóterein. Ám körülnézve az is kitűnik, tavaszra megint elloptak, tönkretettek sok játékszert.
Tovább olvasom