Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Az elszámoltatási kormánybiztos nemzeti parkok szerződéseit vizsgálja

Az elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos vizsgálja az egyes Nemzeti Park Igazgatóságok vagyonkezelésében lévő ingatlanok hasznosítására kötött megállapodásokat; elsőként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt, és túlnyomó részt haszonbérbe adással hasznosított, védett, illetve védelemre tervezett 78 ezer hektáros terület használati viszonyát világítja át.
A kormánybiztosság a jóváhagyott vizsgálati programja alapján megkezdte azon állami tulajdonú termőföldekre vonatkozó szerződések átvilágítását, amelyek hasznosításáról nem közvetlenül a magyar állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, hanem a földterületek vagyonkezelője gondoskodik - közölte Budai Gyula az MTI-vel csütörtökön.

Hozzátette: ennek keretében vizsgálatot indítottak többek között az egyes Nemzeti Park Igazgatóságok vagyonkezelésében lévő ingatlanok hasznosítására különböző jogcímeken kötött megállapodások tekintetében.

Elsőként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt, és túlnyomó részt haszonbérbe adás útján hasznosított, mintegy 78 ezer hektár kiterjedésű védett, illetve védelemre tervezett terület használati viszonyát érinti az átvilágítási tevékenység - áll a közleményben.

A vizsgálat kiterjed a használatba adás körülményeire, az erre vonatkozó jogszabályi előírások maradéktalan betartásának, továbbá a szerződések időtartamának és feltételeinek, a használó által fizetett ellenérték megfelelőségének és a megállapodásban foglaltak teljesítésének ellenőrzésére, a földterületek művelésének és a specifikus természetvédelmi követelmények érvényesülésének értékelésére - ismertette Budai Gyula.

Tájékoztatása szerint a kormánybiztosság a közeljövőben egyéb állami szervek kezelésében álló ingatlanok továbbhasznosításának körülményeit is felülvizsgálatni tervezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel egymilliárd forint jut az idén tanyafejlesztésre

A most induló tanyafejlesztési programra az idén 930 millió forint fordítható, de a tárca jövőre… Tovább olvasom