Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Az atomerőmű bővítése ellen tiltakoznak a Greenpeace aktivistái

Az aktivisták látványos akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a környezetvédelmi és gazdasági szempontból is elfogadhatatlan paksi bővítés folyamatát meg kell állítani.
Greenpeace-aktivisták ma reggel óriási atomjellé változtatták a budapesti Clark Ádám teret. Ezzel a látványos akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a környezetvédelmi és gazdasági szempontból is elfogadhatatlan paksi bővítés folyamatát meg kell állítani.

A kormány akár már a jövő héten a magyar országgyűlés elé viheti az ügyet elfogadásra. Minden egyes parlamenti képviselőnek éreznie kell, hogy személyes felelőssége milyen döntést hoz ebben az ügyben, hiszen létezik Paks 2-nél jobb megoldás a villamosenergia-igények kielégítésére.

Fotók

A Greenpeace már 2011-ben megjelentette az Energia Forradalom című tanulmányt, amely megmutatja, hogy a nukleáris energia fokozatos kivezetése reális alternatíva. Magyarország jövőbeni energiaszükségletét ki lehet szolgálni egy megújuló alapú, nagyrészt hazai erőforrásokra épülő decentralizált rendszerrel, legkésőbb 2050-ig. Ha az Energia Forradalom valósul meg, a 2030-as években elfelejthetjük a működő atomerőművel járó biztonsági és környezeti kockázatokat.

Azt pedig, hogy egy új nukleáris erőművel termelt áram nem lehet versenyképes a mai árakkal, számos, a Paksi paktum megkötése óta megjelent elemzés igazolja. A Greenpeace felkéri azokat, akik nem értenek egyet ezzel a felelőtlen és előkészítetlen döntéssel, csatlakozzanak a február 1-jén, szombaton 15:30-kor kezdődő civil tüntetéshez Budapesten, a József nádor téren.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb jelölőszervezeteket vettek nyilvántartásba

Az NVB korábban már nyilvántartásba vette az első 27 jelölőszervezetet, a testület csütörtöki ülésén… Tovább olvasom