Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Akciós árkáosz

A válságban méginkább érdemes elidőzni a boltok polcainál és az árcédulák alapján utánaszámolni, hogy mondjuk a „3-at fizet, 4-et vihet" akcióban megvett termék nem drágább-e így, mintha simán 4-et veszünk belőle.

– Tapasztalataink szerint az akciók célja manapság gyakran a fogyasztók megtévesztése. Félrevezetik ezzel a vevőket, s inkább rosszul járnak a kedvezményesnek titulált termék megvásárlásával – mondta el Simon István, a regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség igazgatója.

Az árfeltüntetést 3 hónapon át vizsgálata 40 munkatársa. Összesen 414 ellenőrzést végeztek, ebből megyénkben 189-et. Régiós szinten 11 millió forint bírságot szabtak ki, megyénkben 5,2 millió forintnyit, ami megközelíti azt az összeget, amit a régiós idegenforgalmi vizsgálat során büntetésként megítéltek. Pedig a válságra tekintettel a szokásosnál is méltányosabban bírságoltak.

Az árfeltüntetés ellenőrzésekor a kereskedelmet, a szolgáltatásokat és a reklámújságokat, a szórólapokat is vizsgálták. A kifogásolási arány megyénkben 55 százalékos – nagyon magas még a többi ellenőrzéshez képest is. Az élelmiszerüzletekben és a fitnesztermekben a legrosszabb a helyzet, ezeknél 85 százalékos volt a kifogásolási arány.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható!

Olvasóink írták

  • 1. tricse 2009. szeptember 10. 09:18
    „Basszus első olvasatra nem értettem a cikk címét,pedig nem tartom magam nehéz felfogásúnak!
    Árkáosz! Azt hittem az Árkádról írnak hibás görögséggel!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai-Fico találkozó Szécsényben - előzetes

Ma találkozik a Nógrád megyei Szécsényben Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák… Tovább olvasom