Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

ÖSSZES EDDIG MEGJELENT KÉRDÉS/VÁLASZ ITT >>

Szeptember 26-ai (keddi) kérdésünk:

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Ha bizalmat szavaznak nekem és a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeinek, megvizsgáljuk, hogy a Győrben állandó lakhellyel rendelkezők kedvezményesen látogathassák a kulturális és szórakoztató intézményeket, a fürdőt. Azt akarjuk, hogy a győriek ne csak lakható, de élhető környezetben éljenek, s a szolgáltatásokból is előnyösebb feltételekkel részesüljenek.


Kovacsics Imre (független):
– Programomban meghirdettem a Győr-kártyát, mely feljogosítaná a győrieket arra, hogy a városi kulturális, sport-, szabadidős intézményeket 10–30%-os kedvezménnyel vehessék igénybe. A városnak ez évente 200–300 milliójába kerülne, ami a 7 milliárd forintos bevételeknek elenyésző része. Indítványoztam azt is, hogy a nagy bevásárlóközpontok a győrieknek ugyancsak adjanak legalább 10%-os kedvezményt, hisz Győrben jelentős árbevételt realizálnak.


Kun András (MSZP–SZDSZ):
– Adni adnánk, csak úgy tűnik, a jogszabályok nem teszik lehetővé. A diszkrimináció tilalma miatt nem lehet lakhely szerinti megkülönböztetést alkalmazni. Így a szolgáltatások színvonalának emelését, a szolgáltatók és helyszínek számának növelését kell ösztönözni az itt élők érdekében.Schmidt Péter (független):
– Győr élhető város, és én azt akarom, hogy szerethető várossá váljon. Ehhez az alapvető életfeltételek biztosítása mellett szükséges az is, hogy megbecsüljük a polgárainkat, akár úgy is, hogy kiemelt kedvezményeket kapnak. A győri vállalkozások kapjanak prioritást a fejlesztéseknél, és ha a szolgáltatások színvonala kitűnő, úgy ez jelenjen is meg az itteni szolgáltatók számára nyújtott kedvezményekben is.Szabó József (MDF):
– A háztartásokban jelentős a fűtésre, vízre, kommunális szolgáltatásokra fordított kiadás. Szolgáltatóvállalataink olcsóbb működésével, nyereséges tevékenységekkel, új „zöld" energiaprogrammal kívánjuk kordában tartani az árakat. A panelprogram kiterjesztésével a fűtési rendszerre a lakosság kiadása csökkenthető. Ha mindenki „kedvezményt" kap, akkor senki se kap. Szociális rászorultság alapján támogatásról lehet beszélni!


Szeptember 27-ei (szerdai) kérdésünk:

Változtatna a fizetőparkolás rendszerén?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom