Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

A vasutasok 1,5 százalékos béremelést kérnek

A szakszervezetek hangsúlyozzák: érdekeltek a tárgyalások folytatásában, de annak eredménytelensége esetén az elvárt béremelésért készek akár a munkabeszüntetésre is.

Az öt együttműködő vasutas szakszervezet 2011-ben a MÁV Zrt.-től olyan béremelést kér, amely a vasutas bérek reálértékét átlagosan a prognosztizált bruttó hazai termék (GDP) növekedés 50 százalékával, azaz legalább 1,5 százalékkal megemeli - közölte a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete kedden az MTI-vel.

Az érdekképviseletek közös nyilatkozata szerint a már megkezdett jövő évi bértárgyalásokon kiderült, hogy a MÁV Zrt. a kollektív szerződés módosítására tett javaslatai átcsoportosítanák az egyes jövedelemelemeket, és "az így felszabaduló bértömeg nem eredményez béremelést, sőt a vasutas munkavállalók többségénél nem kompenzálja a jövő évi adórendszer változásból eredő nettó keresetcsökkenést". A szakszervezetek hangsúlyozzák: érdekeltek a tárgyalások folytatásában, de annak eredménytelensége esetén az elvárt béremelésért készek akár a munkabeszüntetésre is.

Olvasóink írták

 • 7. pozdorja 2010. december 29. 16:27
  „Gaskót és léhűtő bandáját kirúgni. A FIDESZ-nek már úgysincs rá szüksége, megtette a kötelességét. A MÁV az ezzel spórolt pénzt máris sokkal jobb dolgokra költheti.
  Egyébként számomra teljesen érthetetlen az, hogy a MÁV adott fizetést nekik azért hogy sztrájkokat szervezzenek, meg béremelésekért harcoljanak. Lehet bennem van a hiba?”
 • 6. Andersen 2010. december 29. 13:03
  „A 1,5% reálkereset növekedés kb. 5,5%-6% bruttó bér növeléssel érhető el 280 ezer FT-os havi bruttó alatt, gyermekkedvezmény nélkül.”
 • 5. Tmoha 2010. december 29. 10:52
  „Mennyit változott a világ tavaly óta! Már nem követelnek, hanem kérnek, nem 6-7 %-ot, hanem 1,5-öt, és a több százezer forint követelése is elmaradt! Vajon miért? Aki tudja a választ írja meg!”
 • 4. pancser 2010. december 29. 09:10
  „Sztem ezt meg is kapják csont nélkül!”
 • 3. Csetneky 2010. december 29. 01:57
  „Akit a mozdony füstje megcsapott...”
 • 2. Jandex 2010. december 28. 20:08
  „Eddig követeltek,már csak kérnek!:)))/rendőr-postás-vasutas ..... ....... ..........!:)))/”
 • 1. Powerarc 2010. december 28. 20:08
  „Mivel reálbér növekedést kérnek, így a cikk címe pontatlan, félreérthető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belvízkárra nem fizetnek a biztosítók

A belvízkár kockázatát nem vállalják a biztosítók, ebben a helyzetben a belvízkárosultakon egy jól… Tovább olvasom