Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A tűzifahirdetések hetven százalékát pucolta le a Nébih a Jófogásról

A próbavásárlások során a hatóság elsősorban a hirdetők azonosíthatóságát és a hirdetések valóságtartalmát vizsgálta.
Az ellenőrzött internetes tűzifahirdetések mintegy 70 százalékának, 54 hirdetés azonnali törlését kezdeményezte a portál üzemeltetőjénél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mivel a tűzifa vélhetően illegális eredetű, vagy azt a vásárlók megkárosításával próbálták eladni.

A Nébih szerdai, MTI-nek küldött közleménye kiemeli: folyamatosan ellenőrzik az online tűzifahirdetéseket is, mivel itt a legnehezebb azonosítani a hirdető személyét és a hirdetés valóságtartalmát, a vásárlók jogos panaszának érvényesítése pedig akadályokba ütközhet.

A Nébih szakemberei a Jófogáson megjelenő tűzifahirdetéseket ellenőrizték a portál üzemeltetőivel együttműködve.
A próbavásárlások során a hatóság elsősorban a hirdetők azonosíthatóságát és a hirdetések valóságtartalmát vizsgálta.

Azokban az esetekben, amikor a hatóság felszólítása ellenére a hirdető nem szüntette meg a jogszabálysértést, vagy a jogsértés súlya azt indokolta, a Nébih kezdeményezte a kifogásolt hirdetés törlését, amelyről az oldal üzemeltetői intézkedtek.

A visszaélések elkerülése érdekében a Nébih a jövőben is rendszeresen ellenőrzi az elektronikus és nyomtatott formában megjelenő hirdetéseket.  A hatóság a kisebb mulasztások esetében ezután is ésszerű toleranciát tanúsít, a súlyosabb jogsértések azonban – a hirdetések törlésén túl – komolyabb szankciókat vonnak maguk után. - írták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Római kori műkincseket rejtett a bolgár teherauó az M5-ösön

Amikor a pénzügyőrök átvizsgálták a járművet, 42 zöldesen elszíneződött bronzszobrot, ékszereket és… Tovább olvasom