Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A szuperbruttó megy, a járulékok nem csökkennek

A kormány eltörölné a szuperbruttót az új adórendszerből, mivel azt a rendszer felesleges bonyolításának tartja - válaszolta az MTI kérdésére Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért felelős államtitkára csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón.

A minimálbért illető kérdésre azt mondta: lesz emelés, mint minden évben, a cél, hogy senki nettó keresete ne csökkenjen, de utalt arra, hogy az új adórendszert két év alatt vezetik be, így a hatások is hosszabb távon jelentkeznek.

Járulékcsökkentésre egyelőre nincs lehetőség - mondta.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Juzsuka 2010. szeptember 28. 10:11
  „A minimálbér emelése csak a kaki pofozása. Az illetménytáblát 6 éve nem emelték hozzá! Azóta minimálbér már utoléri D fizetési fokozatot. Akkor miről beszélünk?!”
 • 49. Sagittarius 2010. június 15. 17:34
  „48. HR_XAR 2010.06.15. 16:13
  "Amúgy meg nem te fogod meghatározni a nemzetközi piacnak a feltételeket"

  No figyelj! Nem neked írom, mert te ezzel tisztában vagy, csak tovább próbálsz hülyíteni bennünket.
  Teljesen mind egy melyik megoldást választjuk!
  ´1. Mivel tudjuk, hogy a hitelre felvett hitelt újabb hitelből fizetni előbb utóbb ledönti az országot,
  éppen úgy
  2. mint az, ha elzárják a "drága" bankok azt a bizonyos pénzcsapot, mert megmakacsoltuk magunkat, és nem fizetünk.

  Most akkor Te mit javasolnál, a 2 egyenként ugyan abba a szakadékba vezető út közül melyiket válasszuk??
  Tudom, ne is mond, fizetni, fizetni, fizetni, fizetni, és ha majd a globalogazdi megengedi a nyomorban megdögölhetünk. Persze ehhez is legalább 6 hónappal, előbb írásban engedélyt kell kérnünk tőle!
  Hát NEM!!!!! Kötelet a globalogazdinak!
  Hogy végezetül kiábrándítsalak, semmilyen személyes hitelem, vagy adósságom NINCS!!”
 • 48. HR_XAR 2010. június 15. 16:13
  „Amúgy meg nem te fogod meghatározni a nemzetközi piacnak a feltételeket, ahogy nem te határozod meg a banknak se ha hitelt veszel fel. Egyszerű a megoldás, ha nem tetszik ne vedd fel. Ha feltételt akarsz szabni? Legyen, ints búcsút az országnak, mert a csapokat utána el fogják zárni és megismétlődik az, ami 1947-ben volt idehaza.”
 • 47. Sagittarius 2010. június 15. 12:05
  „45. HR_XAR 2010.06.15. 09:18

  Ja, és megköszönném, (a modi nevében is) ha sikerülne olyan hozzámszólásokat elhelyezned, amit mentesítesz a személyes sértegetőzéstől! Ehhez nem elég a helyesírást javító programod!”
 • 46. Sagittarius 2010. június 15. 12:01
  „45. HR_XAR 2010.06.15. 09:18

  Az egész hsz-odban egyetlen tiszta, értelmes, igaz részt találtam, ez pedig az, hogy "MODERÁLVA"! Az összes többi maszatolás, csúsztatás, hazudozás, megtévesztés! Jeleztem már, hogy felesleges erőlködnöd, hisz akik esetleg befogadnák a megtévesztő sugalmaidat, úgy sem olvassák mert nincsen netük (a multi visszavette tőlük a hitelre vásárolt számítógépet, kikötötték tőlük a netet, a villanyt, sőt a fedelet is elvitték a fejük fölül) A többiek (velem együtt) pedig már egyszerűen immunisak a hozzád hasonlókra!

  Egy dologra viszont reagálnék, mert ez különösen kirívó marhaság! Szerinted miért kapartak annyira gyurcsányiék, hogy megmentsék az országot az államcsődtől??? Természetesen nem csak a saját hátsójukat féltették, hisz sokkal tartoznak a globalogazdinak! Szerintem egyáltalán nem mi lennék xarban egy államcsőd esetén annál inkább azok a bankárok, bankok, multik, akik kölcsönadtak a velük kollaboráló szoclibeknek! Ezért (de úgy is tudod) a globalogazdi nem fogja engedni, hogy csak úgy bedőljön egy állam, ami valójában az ő aranytojást tojó tyúkja! Ilyentől csak az általatok megvezetett félkegyelműek rettegnek! Anno a globalogazdiék üdvözölték azokat a megszorító intézkedéseket amiket a nép ellenében hoztak szoclibék. Most Viktor éppen ellenkező irányba vezeti a hajót (bankok megadóztatása, adócsökkentés, közözemi árak csökkentése, befagyasztása, a falusi gazdálkodás segítése könnyítése, ...stb) ám érdekes módon a globalogazdi ezeket az intézkedéseket is boldogan üdvözölte! Akkor most mi van! Az elméletileg fizikai képtelenség, hogy mind a 2 irány (ami szögesen ellenkező ) jó legyen! A globalogazdinek még is szemlátomást megfelel mindegyik megoldás. Akkor most kit akarnak hülének nézni???!!
  Ideje átvennünk az irányítást, és majd akkor visszaadjuk a pénzüket ha azt jónak látjuk! Ne hogy már a farok csóválja a kutyát!”
 • 45. HR_XAR 2010. június 15. 09:18
  „Sajnálatos és szánalomra méltó a hozzászólások összeollózása, és egyes mondatok kiemelése. Ezáltal megfigyelhető, hogy a fidesz politikája az elmúlt 20 évben továbbra sem változott, mert a szavakat nem a jelentéskörnyezetben nézitek, hanem kiragadtok egyes mondatokat. .....

  Menjünk sorba .... "barátom":
  1.) De van olyan, hogy se ló se szamár. Az embernek nem kötelessége oldalt választani. Csak az ostobák azok, aki így gondolkodnak. A normális ember oldaltól függetlenül azt nézi, hogy mi az, ami neki jó, ugyanakkor, a normális ember zsebében kinyílik a bicska, amikor felméri és észreveszi: az egyik fél nagyon is próbálja magát kimosni a felelősség alól, holott ő sem ártatlan. Igen, valaminek az érdeke mentén vagyok kiakadva, amit úgy hívnak, hogy EGYENSÚLY!

  2.) Egyet tudok, a megszorítások, amik megmentették az országot. Ha nem lennél szűk látókörű és valóban tájékozott lennél tudnád, hogy vannak dolgok, amelyek rövid, és vannak, amelyek hosszútávon térülnek meg. Én a megszorítást nem szívleltem, amikor elkezdődött, sőt az adókedvezmények elvonásakor örjöngtem is. De hosszú távon látszódik az, hogy tényleg meg lett mentve az ország.
  Ó és igen ... ne felejtsd el, hogy a magyar nem magyar már 1490 óta, mert a saját lábán soha többé nem fog megállni. Úgyhogy ezzel a nagy hazafisággal lejebb lehetne adni nagyon sürgősen. Ugyanakkor pedig ha egy ország fenn akar maradni sajnos alkalmazkodni kell a szomszédokhoz. Tudod vannak a mikropiacok, a makropiacok és a nemzetközi piacok. Elzavartátok az oroszokat logikus gondolkodás helyett, aminek az eredménye az lett, hogy pl a szabolcsi gazdák szar terményeit már nem lehet arra a piacra kidobni, holott abban az átkosban az a piac volt az, amelyik mindent felvásárolt, függetlenül attól, hogy mennyire szar volt az előállított termény.

  .....

  AZ ELLENZÉK DOLGA, HOGY DOLGOZZON! A TE KIRÁLYOD CSAK AZÉRT VONULT KI ÉS MENT KI BRÜSSZELBE MOCSKOLÓDNI AZ ORSZÁGRA, MERT NEM Ő VOLT HATALMON. TUDOD, HA ANNYIRA KIABÁLJÁTOK AZ ELSZÁMOLÁST, AKKOR FIZESSÉTEK VISSZA AZ ÖSSZES FELVETT JÁRANDÓSÁGOT, AMIT ARRA VETTETEK FEL, MERT SÉRTŐDÖTT HÜLYEGYEREK MÓDJÁRA KIVONULTATOK A PARLAMENTBŐL.
  <moderálva....>”
 • 44. Sagittarius 2010. június 14. 22:32
  „43. HR_XAR 2010.06.14. 19:18

  A továbbiakban 1 idézet 1 válasz, kórképelemzés!

  "Shaggy, Shaggy, a normális ember nem tartozik egyik oldalra se"...
  Se ló, se szamár, ilyen nincsen! Te is valaminek, vagy valakinek az érdekei mentén osztod az igét, ezért ez az állításod HAMIS!

  "mindkét oldalon vannak jó és vannak rossz megmozdulások."
  Csak egy jót mondj a szoclib oldaltól elkövetettek közül, ami a nép, vagy az ország érdekeit szolgálta, és megkövetlek! Olyant ne, amit a globalogazdi javasolt! Az kapásból HAMIS!

  "Csak az a baj, hogy a pártok baromságai a hozzád hasonló balfék pártkatonákra is átterjednek, és a rosszat csak azért is végigviszitek, mert nehogy már a másik oldalnak legyen igaza. "
  Ezt nyugodtan mondhatod minden javítás nélkül saját magadnak is, hiszen a beírásoddal éppen azt a tényállást merítetted ki! Ezért ez az állításod mindekettőnkre csont nélkül igaz, vagy HAMIS!

  "Soha a büdös életben nem voltatok hajlandók senkivel se együtt működni, csak egyoldalú feltételeket diktáltok...."
  Ne röhögtess, a pribék-szoclibék aztán világ életben arról voltak híresek hogy folyton a másik oldallal akartak kooperálni! Tudod te hány ezer beadványát söpörték a porba szoclibék a Fidesznek?? Sokat! Miért kellett folyton kivonúlniuk a parlamentből, talán azért, mert annyira fontos volt a véleményük, vagy a javaslataik??
  Ez az állításod is HAMIS. sőt HAZUGSÁG!

  "egy elmebeteggel miniszterelnökként nem lehet felelősségteljesen irányítani"...
  Weheheheheeee... nézz rá, gyurcsányra, vagy a szoci vezérkarra! Meg sem kell szólalniuk, az összesről ordít a degeneráció!

  "Tudod igazából azt tenném, hogy két minisztelnököt állítanék, a viktor mellé..."
  Én pedig melléd 2 férfi ápolót...

  "Gyurcsányt, és ketten együtt mutassák meg az országnak azt, hogy az állam érdekében együtt kell dolgozni...."
  Gyurcsány azt gondolom megmutatta 8 év alatt hogyan nem szabad csinálni, így Viktornak könnyű dolga lesz. Mindösszesen csak éppen az ellenkezőjét kell csinálnia, és kész!

  "vekker a hataloméhes fajtájával még inkább nem."
  Hataloméhség! Weheheheheeee.... Kik voltak azok, akik szinte havonta fel lettek szóllítva hogy mondjanak le?? Máig a fülemben cseng: " NEM MONDOK LE! Erőszakkal, kordonnal, tömegbelövetéssel kapartak a hatalomért. A xaros madzagot is elrágták volna ha kell! Ez az állításod is HAMIS. sőt HAZUGSÁG!

  "nem utalnak olyan jelek arra, hogy izrael más országokban érdekét érvényesítené"...
  Nem ugye??? Kik irányítják Amerikát?? Kik irányítják a Világbankot? Kik irányítják az Afgán, Iraki háborút??
  Kik akarják mindenáron Amerikával lerohantatni Iránt?? Kik gyilkolásznak Palesztínában?? Kiknek a hitelei, spekulációi, manipulációi miatt dőlnek be sorra az EU országai??
  Sajnállak! Ez az állításod is HAMIS!

  "cionista alatt azt értjük, hogy a sajátjait és azok jogait hivatott megvédeni"
  De meg ám! Például nemzetközi vizeken török segélyszállítmányok ellen, 9 ember élete árán is!
  Ez az állításod is HAMIS. sőt HAZUGSÁG!

  "Ezekre szakosodtak a pszichomókusok"
  A végére már csak az a kérdésem, Te kinek a megbízásából pszichomókuskodsz itt??”
 • 43. HR_XAR 2010. június 14. 19:18
  „Shaggy, Shaggy, a normális ember nem tartozik egyik oldalra se, mert be kell tényként ismerni, hogy mindkét oldalon vannak jó és vannak rossz megmozdulások. Csak az a baj, hogy a pártok baromságai a <moderálva> balfék pártkatonákra is átterjednek, és a rosszat csak azért is végigviszitek, mert nehogy már a másik oldalnak legyen igaza. Soha a büdös életben nem voltatok hajlandók senkivel se együtt működni, csak egyoldalú feltételeket diktáltok: vekkeré a hatalom vagy sem. Így pedig egy elmebeteggel miniszterelnökként nem lehet felelősségteljesen irányítani. Tudod igazából azt tenném, hogy két minisztelnököt állítanék, a viktor mellé be lehetne tenni a Gyurcsányt, és ketten együtt mutassák meg az országnak azt, hogy az állam érdekében együtt kell dolgozni, és az ellentéteket félre tenni. De erre egyik fél se képes, a vekker a hataloméhes fajtájával még inkább nem.

  Az pedig egyfajta összeesküvés-elmélet amerikai módra, hogy mindenkit cionistának neveztek, mert érdekes módon nem utalnak olyan jelek arra, hogy izrael más országokban érdekét érvényesítené, egész pontosan a cionista alatt azt értjük, hogy a sajátjait és azok jogait hivatott megvédeni. Úgyhogy nem kellett volna annyiszor megnézni a Mel Gibson és Julia Roberts féle összeesküvés elméletet, mert a valóság és a fikció a sorozatfüggő pártkatonák agyában már eléggé reálisnak hat. Ezekre szakosodtak a pszichomókusok.”
 • 42. Sagittarius 2010. június 14. 13:05
  „41. Jerry 2010.06.14. 09:56

  Úgy nézem most ébredhettél fel valami Csipkerózsika szerű álomból 8 év után, és a csipa még mindig elhomályosítja a látásod. Tájékoztatlak, hogy az elmúlt 8 év törvényeit nem a Fidesz hozta, hanem a szoclib hazaáruló rablóbanda. Így hát értelmezhetetlen az egész hsz.-od, főként az a mondatod, hogy "a fideszt, kikenek szokott kedvezni a törvényeivel ?" Ezt még csak ez után figyelhetjük majd meg! Addig kár rémísztgetned, maszatolnod, gyűlöletet szítanod.”
 • 41. Jerry 2010. június 14. 09:56
  „a cionista nagytőke által irányított bankok, multik, spekulánsok, és ezek szekértolói szerte a világ minden országában összefonódva!nyomott bele bennünket és az egész világot abba a bizonyos xarba!! Ebbe igazad van.Na és ki is támogatja csak a fideszt, kikenek szokott kedvezni a törvényeivel? A cionista nagytőke által irányított bankok, multik, spekulánsok, és ezek szekértolói szerte a világ minden országában összefonódva!!!”
 • 40. Sagittarius 2010. június 13. 12:16
  „39. hehe08 2010.06.13. 12:00
  "...mszp,fidesz, bárki..... szarból nem lehet várat építeni..."

  Ok, és okozat! Ez a jelenlegi már csak az okozat!
  Mit gondolsz még is ki nyomott bele bennünket és az egész világot abba a bizonyos xarba???
  Bizony a cionista nagytőke által irányított bankok, multik, spekulánsok, és ezek szekértolói szerte a világ minden országában összefonódva!!!

  Itt már csak a nemreti radikalizmus képes segíteni!”
 • 39. hehe08 2010. június 13. 12:00
  „csak tudnám, hogy miért vitatkoztok az szja-n.........
  van ebben a cikkben érdekesebb is..... a tb!!!!!!!!!!!!!!!!
  tényállás:
  eltörlik az adójóváírást, de hogy a kisember ne kapjon kevesebb pénzt ezért legalább annyira megemelik a minimálbért......
  értelmezés:
  az adójóváírás 17%
  a tb 44%
  akkor a különbözetet felfoghatjuk adóemelésnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  és ez itt a lényeg.....
  mszp,fidesz, bárki..... szarból nem lehet várat építeni......( az egy másik kérdés, hogy egyesek meg sem próbálták)”
 • 38. Sagittarius 2010. június 13. 09:52
  „37. HR_XAR 2010.06.13. 04:40

  No, átcsaptál szélsőjobbosba?? Olyan gyorsan váltogatod az identitásodat, mint más az alsógatyáját!
  Már csak páran vagytok szerencsére!”
 • 37. HR_XAR 2010. június 13. 04:40
  „Jaj már Saggy, kis vörös pártkönyves kommunista :) Akkor bújsz elő mindig a patkánylyukadból, ha a homárságod kell bizonyítani :)”
 • 36. Sagittarius 2010. június 12. 22:57
  „34. HR_XAR 2010.06.12. 21:10

  Valóban tenyészteni kellene a fajtádat, és állatkertben mutogatni elrettentő példaként most, és mindörökké!”
 • 35. Sagittarius 2010. június 12. 22:25
  „34. HR_XAR 2010.06.12. 21:10

  Na, most aztán újfent "jól megmondtad"! Nehogy Te is szélütést kapj ám aztán én leszek érte a felelős!
  Persze tőletek nem lehet elvárni, hogy az 1917-es szinten megragadt eszmétek, elmétek velünk szárnyaljon. Betemet benneteket a régi világrend iszapja!
  Folytasd, olyan jól szórakozom!

  Éljen Viktor királysága!”
 • 34. HR_XAR 2010. június 12. 21:10
  „Shaggy a 46-os cipőlenyomat még áll :)

  Nem lehet fogást találni egy afro-magyaron? :)
  Leszerepelt évekkel ezelőtt külföldön, mikor magát magyar politikusnak valló tahó magyarországot és a kormányt ment mocskolni külföldre kérve, hogy amíg nem ő kerül hatalomra, addig minden támogatást fagyasszanak be. Elvesztette még jobban a hitelét, mikor a Bajnai kormány ismerve a fidesz és vekker mocskosságát a kész jelentést megküldte külföldnek is, nem pedig csak az utódnak adta át, megakadályozva így az adatok hamisítását. Ugyanakkor a te komcsi vezéred majd agyvérzést kap attól, hogy a külföld, a nemzetközi piacok szakértőnek és tanácsadónak kérik fel mind a Bajnait, mind az Oszkót, mert tervük, megtakarítási stratégiájuk felhasználható és gazdaságélínkítő hatása van.

  Nem tudom, hogy melyik párt gazdaságprogramja bukott meg egyből pár nappal a kihirdetés után, a gazdaságot leminősítő beszólásokkal hazavágni a tőzsdét, a piacokat, a hiteleket. Más országban ezért azonnal felállítják, vagy feláll a képviselő, itt meg egyszerű boccsal és magyarázkodással, hárítással mossák a felelősséget le.

  Melyik kormány tökkelütött vezetője az, aki úgy kezdi meg a gazdasági élinkítését, hogy egyből a bevételeket akarja lefaragni. Azon költségek, kiadások, amelyeket közzétettek egyenlőek a 0-val, mert mai nap kiderült, hogy a saját bérükre nem vonatkozik a 15%-os csökkentés, saját maguk bármennyit költhetnek, amire csak akarnak. Kiderült az is, hogy a magánnyugdíjakat államosítani akarják - kommunizmus is így kezdődött a 47-es évek után -, több milliárd forintot beolvasztva az államba, és ugyanakkor direkt módon elfelejtik, hogy az államosítás kötelezettségekkel is jár, de ugyebár köztudott, hogy a kiadásokat itt is le fogja faragni. Márpedig, amit én gyűjtögetek a magánnyugdíjpénztáromon, ahhoz a kormánynak köze nincs. 1997-ben is a magánnyugdíjpénztári törvény azért lett megalkotva, hogy megtakarításra ösztönözze az embereket, mert a magyar nagyon költekező egy fajta, szórja a pénzt ész nélkül.

  Melyik kormány az, aki először kijelenti nagy fityekkel, hogy x % az államháztartási hiány, majd hirtelen kiderül, hogy tényleg tartható az előző kormány irányzéka. Melyik az a kormány, aki a legszegényebbeket még jobban megsarcoltatja, ahelyett, hogy felülvizsgálná a katonák,rendőrök, stb 45-éves korban történő nyugdíjazását, a segélyrendszert, a politikus fizetéseket, a közbeszerzési folyamatokat.

  Nincs se program, se tényszerű adat, csak nagyrafújt lufik, meg sok hülye paraszt, akit beetettek. Ugyanakkor pedig kedves Segg(i), lassan az emberek megunják az olyan szemellenzős marhákat, akik csak mennek egyesen és szívják be azt, amit egy vadbarom szajkóz nekik. Viszont a náciknál voltak aktív homárok a politikában, hasonlóak hozzád.”
 • 33. Sagittarius 2010. június 12. 19:41
  „Éppen akartam kérdezni, alkotói válságba jutott a szoclib oldal fullajtárjainak mindegyike, hogy így elcsendesedtetek?? Xarban lehettek, hogy már csak személyes kötözködésre futja tőletek! Mi van, nem tudtok Viktoron fogást találni, vagy elakadt a postás az aktuális propagandalevéllel??? Pedig nektek ez szokott menni zsigerből, mondhatnám a véretekben van, ahogy azt Szolzsenyicin is papírra fektette!
  Na szedjétek össze magatokat, és "dolgozzatok" tovább a pénzetekért!!! Ez így nekem kevés, még is mire reflektáljak???”
 • 32. Sagittarius 2010. június 12. 19:30
  „31. HR_XAR 2010.06.12. 15:44
  30. Eva- 2010.06.12. 08:37

  Okádjátok csak a mocskot, már úgy sem sokáig lesz rá lehetőségetek! Majd azért viszek a sittre nektek húslevest, mert én legalább szociálisan érzékeny vagyok!!
  Weheheheheeee....

  Éljen Viktor királysága!
  A Jobbikot már nem éltetem tovább, leszerepelt előttem (kompletto), mióta a komcsikkal együtt szavaz a néptöbbség ellenében! Főleg mióta nem szavazták meg a kommunizmus bűneinek tagadását büntető törvényt!!!!!
  Levizsgáztak!”
 • 31. HR_XAR 2010. június 12. 15:44
  „<moderálva>

  Hosszútávon sokkal több kár fog jelentkezni, mint haszon. + emellett kedves reális, az ellenzéknek is meg van a maga felelőssége. 4 évvel ezelőtt is beszavaztátok ezt az afro-magyart, mégse veritek le rajta, hogy miért nem látta el a munkáját. Mert a magyar egy barom, aki nem képes Mátyás óta a saját lábán megállni. Erre Saggy a legjobb példa.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a közvetlen árvízi veszélyhelyzet Borsodban

Megszűnt a közvetlen árvízi veszélyhelyzet Borsod megyében, már nincsenek jelentősebb védekezési… Tovább olvasom