Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A stúdióbezárás visszavonására szólította fel az ügyvezetőt a kuratórium

Vonja vissza a regionális stúdiók bezárására vonatkozó döntést a Magyar Televízió ügyvezetője - szólította fel Medveczky Balázst pénteken határozatban a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma.

Résztvevők tájékoztatása szerint egyhangúlag, 24 igennel döntött így az egyébként 36 tagú testület, amely arra is felszólította a tavaly március óta elnök nélkül működő intézmény irányítóját: biztosítsa, hogy folyamatosan adásba kerüljenek a kisebbségi, a regionális és a vallási műsorok.

A közmédium szerdai közleménye szerint csoportos létszámcsökkentés lesz az MTV-ben, felszámolják a regionális stúdiókat, megszűnik a magasabb jövedelműek béren kívüli juttatása is; ezt azzal indokolták, hogy "a parlament többsége minden fillér költségvetési céltámogatást elvont az egyébként is alulfinanszírozott közmédiumtól".

A tizenkilenc magyarországi megyei önkormányzatot tömörítő Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) még aznap határozottan tiltakozott a lépés ellen, másnap így tett nyolc egyház is.

Az MTV üzemi tanácsa (üt) a lépés jogszerűségét vitatta; a Kapuvári Gábor üt-elnök által az ügyvezetőhöz intézett levél szerint a létszámcsökkentést a testület "a Magyar Televízió számára előnytelen csonkításnak, egy 30 éves hagyomány feladásának, illetve törvényben szabályozott közszolgálati feladataink ellátása veszélyeztetésének tartja". Az üt szerint a leépítésről szóló bejelentés formailag hibás.

"A vidéki stúdiók teljes felszámolása" ugyanis egyenértékű a cég szervezeti és működési szabályzatának módosításával, márpedig ehhez - egy tavaly nyári kuratóriumi elnökségi döntés alapján - a tulajdonosi testület jóváhagyására van szükség, ezt pedig nem kapta kézhez az üt.

Az MTV közlése szerint legkorábban januárban kaphatják meg az előzetes értesítést a Magyar Televízió (MTV) csoportos leépítésben érintett munkatársai; az intézmény 165 alkalmazottja dolgozik vidéken, közülük várhatóan 160 embert érint a csoportos létszámcsökkentés.

Olvasóink írták

  • 1. xo17zy 2009. december 04. 18:53
    „"A stúdióbezárás visszavonására szólította fel az ügyvezetőt a kurató"
    Kurató?
    Hűha, ez kezd 18as karikás lenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors kormányalakítással számol Orbán

Gyors, ütőképes kormányalakítással számol Orbán Viktor, aki szerint a jövő tavaszi… Tovább olvasom