Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

A kitelepítettek száma 2600-ra nőtt az országban

Az árvíz miatt kitelepített emberek száma 2.600-ra nőtt az országban, közülük 2.400-an Borsod megyében kényszerültek elhagyni az otthonukat - ismertette a legfrissebb adatokat Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője szombat délután.

Az ezredes tájékoztatása szerint 259 településen folyik árvízi védekezés, ezek közül 138 település Borsod megyében van. A védekezésben összesen 18.500 ember dolgozik, ebből Borsod megyére 16.500 ember jut.

A szóvivő közölte: országos viszonylatban javult az árvízi helyzet, Magyarország középső és déli megyéiben konszolidálódik a helyzet, a munka továbbra is Borsod megyében, a Hernád és a Bódva vonalán a legnehezebb.

Mint megjegyezte, szombat reggelig 2.300 embert kellett kitelepíteni, de az áradások miatt egyre több lakóház és terület kerül víz alá, így a kitelepített emberek száma néhány óra alatt 300-zal nőtt.

Dobson Tibor hozzátette: a Duna áradása miatt jelentősebb kitelepítésre szombaton eddig nem volt szükség, de intenzív védekezés folyik a Dunakanyarban, valamint a Tisza mentén is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz fogvatartott segít a védekezésben

Tovább olvasom