Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A Fidesz politikusai szerepeltek a legtöbbet a hírműsorokban

A Fidesz politikusainak a vizsgált hírműsorokban való szereplése összesen 49,3 százalék.
A Fidesz politikusai szerepeltek a legtöbbet a novemberi hírműsorokban - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) novemberről készült gyorsjelentéséből, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.

A Fidesz politikusainak a vizsgált hírműsorokban való szereplése összesen 49,3 százalék, a szocialistáké 13,6 százalék, a kormánytagoké 13,1 százalék, az LMP-seké 7,9 százalék, a jobbikosoké 6,5 százalék, a KDNP-seké 6,2 százalék volt.

Az elemzés szerint a vizsgált műsorok közül az ECHO TV Híradójában szerepeltek a legtöbbet (59,8 százalék) a Fidesz politikusai, a legkevesebbet az MR1 Déli Krónikájában (43,5 százalék). A kormány tagjai a legtöbbet (26,3 százalék) a NEO FM Hírek című műsorában szerepeltek, a legkevesebbet (8,6 százalék) az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában.

Az MSZP politikusai az ATV Híradójában szerepeltek a legtöbbet (18,2 százalék), a legkevesebbet (9,5 százalék) a Class FM Hírek című műsorában. Az LMP politikusai a legtöbbet (11,9 százalék) a MR1-Kossuth Rádió Déli Krónikájában szerepeltek, a legkevesebbet (4,2 százalék) a Duna Tv Híradójában.

A Jobbik tagjai a legtöbbet (10, 8 százalék) az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónikájában szerepeltek, a Neo FM Hírek című műsorában pedig egyáltalán nem jelentek meg. A KDNP tagjai az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentek meg a legtöbbet (10,7 százalék), a legkevesebbet (3,2 százalék) a Class FM Hírek című műsorában.

A kormány és a parlamenti pártok tagjainak beszédidő megoszlása a vizsgált hírműsorokban a következő volt: Fidesz 49,9, MSZP 13,8, kormány 10,6, LMP 9, KDNP 7,5, Jobbik 7 százalék.

A vizsgálat kimutatta, hogy a Fidesznél a legmagasabb beszédidőt (81,3 százalék) a Class FM Hírek című műsorában mérték, a legkevesebbet a MR1 Déli Krónikájában (37,4 százalék).

A közszolgálati adók novemberi hírműsorainál ez a megoszlás a Fidesz esetében: 56,2 százalék a Duna TV Híradójában, 47,6 százalék az MTV1 esti Híradójában, 40,2 százalék az MR1-Kossuth Rádió Esti Krónika és a 180 perc című műsoraiban, valamint 37,4 százalék az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában.

Az NMHH-jelentés szerint Orbán Viktor novemberben összesen 157-szer szerepelt a hírműsorokban, élőszóbeli szereplése 85-ször volt. Őt követi Mesterházy Attila, az MSZP pártelnöke, 76, illetve 57 szerepléssel. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke 46, illetve 25, Schiffer András, az LMP elnöke 42, illetve 31, valamint Vona Gábor, a Jobbik elnöke 18, illetve 12 esetben szerepelt hírműsorokban.

A hírműsorokban 2000 másodperces beszédidővel a kormányfő vezeti a novemberi listát, őt 1019 másodperccel Mesterházy Attila követi. Utána sorrendben Semjén Zsolt, Schiffer András és Vona Gábor következik.

Az jelentés arra is kitért, hogy a novemberi hírműsorokban a leggyakrabban előforduló téma a bűncselekmény volt; ezt követette a kormány gazdaságpolitikai intézkedése, valamint a magyar turisták egyiptomi buszbalesete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzés az autópályán: cigaretta ömlött ki a kocsiból

Cigaretta ömlött ki abból a személykocsiból, amelynek az ajtaját egy ellenőrzés során nyitották ki a… Tovább olvasom