Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A DK a kormány IMF-kampányának azonnali leállítását követeli

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy azonnal állítsa le az IMF/EU-tárgyalások apropóján indított, bruttó kétszázmillió forint keretösszegű miniszterelnökségi médiakampányt.
Vadai Ágnes, a DK-hoz tartozó független országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kabinetet, hogy fejezze be "a kétszázmilliós agymosást". A politikus a napilapokban megjelentett egészoldalas kormányhirdetések árát tízmillió forintra saccolta, szövegüket pedig hazugságnak minősítette.

Azt mondta: nem igaz, hogy a Nemzetközi Valutaalap ingatlanadó bevezetését követelte volna a kormánytól, míg a családok szerinte nem az IMF miatt nem jutnak több támogatáshoz, hanem épp a kormány intézkedései nehezítik az életüket.

"A DK természetesnek tartja, ha egy kormány sajtóhirdetésekben tájékoztatja a választókat a programjáról, a szándékairól, az eredményeiről. (...) Azt viszont elfogadhatatlannak tartjuk, ha egy kormány az adófizetők pénzét agymosásra és ellenségképgyártásra használja fel. Ez a kampány unintelligens, unfair és legfőképpen undorító" - jelentette ki Vadai Ágnes.

A kormány - keddi napilapokban megjelentett - hirdetéseiben a többi között az olvasható: "Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét!" A hirdetések nemet mondanak az ingatlanadóra és elutasítják a családtámogatások csökkentését.

A kormányzati portálon közzétett vállalkozói szerződés alapján a Miniszterelnökség az I.M.G. Inter Media Group Kft.-től bruttó kétszázmillió forint keretösszegű médiakampányt rendelt meg, amelynek célja, hogy bemutassa "a társadalom széles körének az IMF/EU-megállapodás állását és a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pedagógusok bírálnak és parlamenti vitát követelnek

Elfogadhatatlannak tartják a költségvetési egyenlegjavító program pedagógusokat sújtó intézkedését. Tovább olvasom