Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A CKP szerint a kormány legalább százezer gyermek iskolai esélyeit veszélyezteti

A kormány hozzáállását jól mutatja, hogy egy gyerekek tízezreit érintő törvénymódosítási javaslatcsomag véleményezésének idejét húsvét ünnepére jelölte ki - mondta a CPK.
Köznevelés-stratégiai Kerekasztal néven folytatja tevékenységét a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztal, ám ez sem a szervezet összetételében sem a működésében nem jelent lényegi változást - közli szerdai számában a Népszava.

A lap birtokába jutott, az "egyes köznevelési szakmai testületekről" szóló előterjesztésből kiderül: noha az átalakítások egyik célja az volt, hogy növeljék a testületben a szakmai és civil képviseletet, továbbra is marad a kormányzati oldal jelentős túlsúlya.

Szűdi János a Pedagógusok Szakszervezetének oktatási szakértője szerint a testület annál is inkább illegitim, mert működését nem kormányhatározatban, hanem a köznevelési törvényben kellene szabályozni - idézi a lap.

A Civil Közoktatási Platform (CKP) szerint a kormány hozzáállását jól mutatja, hogy egy gyerekek tízezreit érintő törvénymódosítási javaslatcsomag véleményezésének idejét húsvét ünnepére - a 14-15-16-17-i napokra - jelölte ki, április 18-i határidővel.

A tervek szerint egyes régiókban jogszerűvé tennék a képesítés nélküli tanárok foglalkoztatását, lehetővé tennék, hogy ne csak gyógypedagógusok foglalkozhassanak enyhén, illetve középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulókkal. Megszüntetnék továbbá annak lehetőségét, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő diákokat fel lehessen menteni az érdemjegyekkel való osztályzás alól.

A CKP szerint mindezzel a kormány legalább százezer gyermek iskolai esélyeit veszélyezteti - közli a Népszava.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszaka már csak egy autót tudnak bevetni a koraszülöttmentők

Éjszaka már csak egy autót tudnak bevetni a koraszülöttmentők
Forráshiány miatt kevés a sofőr. A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint a náluk… Tovább olvasom