Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Tiltakozik a Jobbik az IMF-által kért megszorítások ellen

A Jobbik tiltakozik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által kért megszorító intézkedések ellen, s azt követeli, a bankszféra vegye ki a részét a magyar közteherviselésből - mondta a párt frakcióvezető-helyettese Balatonfüreden csütörtökön.
Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a kormány eddig az IMF-megállapodás pozitív oldalairól beszélt, most jön a feketeleves - fogalmazott Volner János a párt balatonfüredi frakcióülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Volner János arra reagált, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent: a kormánypárti képviselők szerdán a sárvári frakcióülésen tájékoztatást kaptak az IMF követeléseiről. A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentés, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

A frakcióvezető-helyettes közölte: az IMF - úgy, ahogy a Jobbik megjósolta - egy rakás megszorító intézkedést kér a kormánytól; "azt gondoljuk, hogy a megszorítások egy része a kormány taktikai húzása, nyilvánvalóan ezek nem fognak megvalósulni, a kormány abban a színben szeretne majd tetszelegni, hogy milyen hősiesen alkudozott ő a magyar nemzeti érdekekért".

Az ingatlanadó bevezetésére viszont a frakcióvezető-helyettes reális esély lát, mivel "ezzel korábban is foglalkozott a Fidesz."
A Jobbik azt valószínűsíti, hogy a nyugdíjak csökkentéséből nem lesz semmi.

Volner János szerint az IMF-megállapodás konklúziója az, hogy "ismét az emberek fizetik meg az elrontott kormányzás árát, ismét nem a bankokat vonják be a közteherviselésbe, hanem a magyar embereknek kell ezeket a költségeket állniuk."

A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy az IMF ilyen megszorító intézkedéseket kér - jelentette ki.

Hozzátette: a bankszféra nemzetközi szinten is kimagasló jövedelemre tett már szert az elmúlt években Magyarországon; "ezeknek a pénzeknek a visszaáramoltatására szükség volna: be kell kapcsolni a bankszférát a magyar közteherviselés rendszerébe, nem maradhat szent tehén, miközben az embereket nagyon kemény megszorító intézkedésekkel sújtja az IMF kérésére a kormány".

A Jobbik frakcióülésén "elsősorban az a téma, ami az emberek megélhetésével, mindennapi gondjaival kapcsolatos; az emberek egyre rosszabbul élnek, egyre kevesebb embereknek van munkája, ezekre a kérdésekre dolgozunk ki folyamatosan szakmai alternatívákat, ezeket ismertetjük a frakcióval" - válaszolta az MTI kérdésre Volner János.

Olvasóink írták

 • 3. load 2012. szeptember 09. 17:52
  „A Fidesz és a Jobbik egy és ugyan az az alakulat.
  A Hajrá Magyarország! mozgalom, és csúcsszerve, a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör aminek Orbán Viktor és Vona Gábor is tagja volt.
  Összenő, ami össze tartozik.”
 • 2. Ambar 2012. szeptember 06. 21:11
  „Miért nem Orbán hazudozása ellen tiltakoznak! Ha egyszer nem igaz amit mond ,akkor mi ellen tiltakoznak!IMF ilyen konkrét dolgokkal nem foglalkozik!Félre beszél a jobbik mert a valóságot nem mondja ki!A kormány hazudik!”
 • 1. embertelen 2012. szeptember 06. 19:17
  „Tisztelt jobbikos politikusok, nem biztos, hogy az IMF találta ki ezeket, hanem csak Orbán hazudozik megint. Azt javaslom, hogy az ellen tiltakozzanak, hogy egy ilyen hazudozó Vezére van ennek a sokat sanyargatott nemzetnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CIB: legkorábban az év végén köthetik meg a hitelmegállapodást

Legkorábban az év végén - november-decemberben - kötheti meg Magyarország a hitelmegállapodást az… Tovább olvasom