Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Augusztus 20. - Kevesebb dolguk lesz a tűzoltóknak

Az idén kevesebb dolguk lesz a tűzoltóknak az augusztus 20-i állami ünnepséghez kötődő tűzijátékkal, ugyanis ebben az évben nem lőnek rakétákat sem a hidakról, sem a Gellért-hegyről.

Míg a korábbi években külön feladatuk volt a fővárosi tűzoltóknak, hogy már az esti fényparádé előtt belocsolják a Gellért-hegy oldalán lévő fákat és bokrokat, illetve készültségben álljanak a hegytetőn, az idén ilyen feladatokat nem kell ellátniuk.

A rakétákat a Dunán lévő uszályokról lövik ki. Nem lesznek pirotechnikai eszközök sem a Lánchídon, sem az Erzsébet hídon, sem pedig a Gellért-hegyen.

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság parancsnokhelyettese hétfőn az MTI-nek elmondta, feladatuk a Margit híd, az Erzsébet híd és a Lánchíd biztosítása lesz, valamint az Országház állványzatának tűzvédelme.

Mivel a rakétákat a Dunán lévő uszályról lövik fel, a folyón tűzoltóhajó áll majd készültségben - tette hozzá.

Nagy Anna kormányszóvivő június végén jelentette be, hogy a kormány megrendezi a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a fővárosban, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.

Korábban civil kezdeményezés indult, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány. A kormányszóvivő erre reagálva akkor azt mondta: kormány már az eredeti tervek szerint is sokkal szerényebb költségvetésű tűzijátékot rendezett volna a korábbiaknál, de - tekintettel az árvíz okozta károkra - ezt az összeget tovább csökkentik.

A kormány július végi ülésén fogadta el az augusztus 20-i ünnep programját.

A péntek este 9 órakor kezdődő tűzijáték kivitelezője a szombathelyi Kopula ,96 Kft., a nettó 50 millió forintos költséget a cégvezető, Farkas Mihály vállalkozó fizeti, míg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az áfát vállalta át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budai szerint ismét hazudott Horváth Klára Bábolna ügyében

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint ismét hazudott Bábolna ügyében Horváth Klára, a… Tovább olvasom