Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Hazánkban is bemutatkozott az új Skoda Fabia Combi

Már hazánkban is kapható az új Skoda Fabia Combi, ami igen gazdag hagyományok folytatója. Közvetlen elődje, a nagysikerű Fabia Combi I, összesen 640 ezer eladott példányával és sokoldalú adottságaival Európa útjainak egyik legnépszerűbb modelljévé vált.

Már hazánkban is kapható az új Skoda Fabia Combi, ami igen gazdag hagyományok folytatója. Közvetlen elődje, a nagysikerű Fabia Combi I, összesen 640 ezer eladott példányával és sokoldalú adottságaival Európa útjainak egyik legnépszerűbb modelljévé vált. Tulajdonosai az olyan jellegzetes Skoda kvalitásokat értékelték benne, mint a minőség, a megbízhatóság, illetve a rendkívüli térkínálat, s természetesen azok a tradicionális és átgondolt részletmegoldások, amelyek minden Skoda modell sajátjai.


 
A Fabia Combi gyökerei egészen 1938-ig nyúlnak vissza, amikor kombi-limuzin modellként megjelent a Skoda Popular 1100 OHV. A Fabia Combi modellekkel ellentétben csak három ajtaja volt, ami akkoriban semmit nem vont le vonzerejéből. Robusztus szállítóautóként a cégek és a magánszemélyek egyaránt előszeretettel használták, sőt még mentőautó is készült belőle. Utódjából, a Skoda 1201 modellből mindössze hat év alatt közel 70 ezer darabot adtak el, ami az ötvenes években rendkívüli sikernek számított. A közelmúltban pedig – 1990- és 1994 között – a Skoda Forman hódította meg a vásárlók szívét, e modellsorozatból összesen 219.254 kombi és kisáruszállító fogyott.
 


Az új Fabia Combi bemutatóját így igen komoly várakozások előzték meg, nem is ok nélkül. Noha a Fabia Combi hosszúsága elődjéhez képest mindössze hét milliméterrel, 4239 milliméterre növekedett, belterében jóval nagyobb helyet kínál. Mindemellett az első és hátsó ülésein is megnövelt fejtér áll rendelkezésre, s utasai feje felett általában még több mint egy tenyérnyi légteret kínál. Mindennek alapjául az autó 46 milliméterrel nagyobbra választott, összesen 1498 milliméteres magassága szolgál, ami a csomagtér adottságainak is előnyére vált. Maximális mérete már-már hihetetlen, 235 literes növekménnyel ezúttal 1460 literre adódott, s álló üléstámla mellett is 54 literrel nagyobb, 480 literes csomagtartó áll rendelkezésre. Ezekkel az értékekkel az új Fabia Combi egyértelműen vezeti vetélytársai mezőnyét, és még néhány, két kategóriával magasabbra pozícionált kombi-limuzint is túlszárnyal. Emellett szegmensének leghosszabb csomagtere is az övé, a csomagtér-ajtótól a hátsó üléstámlákig 960, míg az első ülések támlájáig mérve 1627 milliméterrel.


 
Tágas belső méretei azonban korántsem teszik a Fabia Combi modelleket haszonjárművé, sokkal inkább a hétköznapok sokoldalúan hasznos partnerévé. Kiváló mindennapos használhatóságát olyan magas fokú rugalmassággal párosítja, amely még a legváratlanabb igények kielégítését is éppúgy lehetővé teszi gazdája számára, mint a különleges szállítási feladatok elvégzését. E belső értékek pedig minden eddiginél elegánsabb formában jelennek meg.

Bár a forma természetesen itt is követi a funkciót, e modell mérföldkőnek számít a cseh márka minőségi designja fejlődésében. Az egészen a D-oszlopokig lendületesen ívelő, kupészerű tetővonal, valamint a Fabia Combi számára különösen dinamikus fellépést kölcsönző, ék alakban futó ablakfelület nem csupán formai finomságok, hanem egyértelmű jegyei annak, hogy az új Skoda a Fabia-család tagja. A Fabia Combi "Life-Style" génjei friss vonásaival a legjobb feltételekkel rendelkezik elődje sikertörténetének folytatásához.


 
Az új Fabia Combi négyféle benzines és három dízelmotorral mutatkozik be. Teljesítménypalettájuk a benzineseknél 60, a dízeleknél 70 lóerőtől egyaránt 105 lóerőig húzódik, s mindegyik erőforrás kedvező üzemanyag-fogyasztásával és alacsony kipufogógáz-emissziós értékeivel tűnik ki. A magas forgatónyomaték-szint, akár 240 newtonméterig terjedő csúcsértékkel, városban és országúton egyaránt kiváló partnerré avatja a Fabia Combi modelleket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ford Verve Concept: betekintés a jövőbe

A nemrég a Frankfurti Autószalonon bemutatott merész és színes Ford Verve tanulmányautó bepillantást… Tovább olvasom