Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Ford SAV: gyártásba kerül

A Ford SAV nevű, a Mondeo és a Galaxy közötti koncepcióautója hamarosan realitássá válik.

A Ford of Europe úgynevezett SAV koncepció autója, amelyik az idei Genfi Autószalonon megragadta mind a látogatók, mind a szaksajtó képzeletét, hamarosan realitássá válik. A Dord SAV szériváltozatának korai, jelentős mértékben álcázott prototípusait már tesztelik a Ford fejlesztő központjaiban Németországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában.

Kattintson a képre!
A Mondeo és a Galaxy között

Az SAV koncepció autó gyártási változata az európai Ford termékpalettájának új modellje lesz, amely palettán a Ford Mondeo és a Ford Galaxy között fog elhelyezkedni. Az új modellt a Fordnak a belgiumi Genkben található gyárában fogják összeszerelni.
Az új modell végleges nevét és műszaki specifikációját a 2006 elejére tervezett bemutatóhoz közelebb fogják nyilvánosságra hozni.

Kevés versenytárs

A Ford SAV koncepció autó két módon is új megközelítést jelent. Először is a Ford autók új generációját, az úgynevezett Sportos Aktív Gépjárművet (Sports Activity Vehicle) mutatta be, amely számára kevés közvetlen versenytárs akad. Az SAV koncepció autó egy három sor üléssel rendelkező egyterű, amely mind megjelenésében, mind vezethetőségében igen atlétikus. Másodszor, a Ford SAV koncepció autó megfelelően dinamikus formában mutatja be az európai Ford új formatervezési irányvonalát.

Kattintson a képre!
Kiváló fogadtatás

„A szaksajtó és az emberek reagálása a Ford SAV koncepció autójára a 2005-ös Genfi Autószalonon kiváló volt, s támogatta döntésünket abban, hogy ennek az autónak egy változatát elkezdjük gyártani" – hangsúlyozta Lewis Booth, a Ford európai elnök-vezérigazgatója. „A gyártási változat hű marad a koncepció autó szándékaihoz, s egyúttal igen vonzó lesz ügyfeleink számára" – tette hozzá.

Rugalmas gyártás

A Ford SAV koncepció autó gyártási verzióját a belgiumi Genkben, a Ford Mondeo „otthonában" szerelik majd össze, ahol jelenleg egy 715 millió Eurós beruházás kivitelezése zajlik, elsősorban egy új, úgynevezett rugalmas gyártási rendszer megvalósítása érdekében. 1964-es megnyitása óta a Ford genki üzemében eddig több mint 12 millió gépjárművet szereltek össze. A belga üzem Európa egyik legmodernebb autógyára, s egyúttal az európai Ford karcsúsított gyártási stratégiájának egyik sarokköve. Ebben a genki üzemben készült egykor a Ford Taunus 12M és a Ford Sierra is. 1993 óta kizárólag itt készül az Európai Év Autója díjjal is kitüntetett Ford Mondeo.

Elnöki bejelentés

„2003 novemberében bejelentettük, hogy a Genkben megvalósítandó beruházás eredményeként itt zajlik majd a Mondeo, az új generációs Galaxy, illetve egy harmadik, közelebbről meg nem nevezett gépjármű gyártása" – jelentette ki John Fleming, a Ford európai elnöke. „Megerősítjük, hogy az a bizonyos harmadik gépjármű a Ford SAV koncepció autójának gyártási vátozata lesz" – hangsúlyozta.
A genki üzemben jelenleg 4.946-an dolgoznak két műszakban. Tavaly ebben a gyárban 207.163 darab Ford gépjármű készült el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

C3 City Park: könnyebb közlekedés

A „C3 City Park" tanulmányautó parkolást segítő rendszere jelentős mértékben megkönnyíti a manőverezést, pontosabban az autósok által néha nehéznek tartott két gépkocsi közé parkolást. A két gépkocsi közötti parkolóhely keresése közben a számítógép ellenőrzi a két parkoló gépjármű közötti távolságot és tájékoztatja a vezetőt a manőverezési lehetőségről. Tovább olvasom