Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Aki megmutatja az Audi ˝titkait˝

Az Audi Hungaria negyedik éve várja azokat, akik tudni szeretnék, hogyan készülnek az autók, a motorok.
Több tízezren már éltek ezzel a lehetőséggel, közülük sokan találkozhattak is Bonk Brigittával, az egyik „idegenvezetővel".

„Idegenvezető nem akartam lenni, bár ha nem sikerült volna bejutni a kereskedelem-marketing szakirányra, B tervként szerepelt ez a lehetőség is" – tisztázza az elején Bonk Brigitta, aki munkakörét tekintve külső kommunikációs munkatárs a győri Audiban. Brigitta egyike azoknak, akik megmutatják az Audi „titkait", vagyis azokat a gyáregységeket, ahol a motorok, az ismert autómodellek készülnek.

Brigitta a győri Széchenyi István Egyetemen végzett, s ahogy mondja, évfolyamtársai közül, aki Győrben képzelte el a karrierjét, szinte mindenki az Audit jelölte meg gyakorlatszerző helynek. „A második interjúm sikeres volt, 2011-től gyakornokként, majd 2012 márciusától a Látogatói Központban munkatársként dolgozom a vállalatnál."

Egy hétfői napon délelőtt tíztől vezet csoportot Brigitta, ahogy mondja, széles a skála, hogy kik jönnek gyárlátogatásra. Vannak, akiket egyszerűen érdekel a gyár, amelyről sokat hallottak. Vannak egyetemisták, akik szakmai szemmel nézik – esetleg a leendő munkahelyüket. Turisták is érkeznek szép számmal, akik a világ távoli országaiból – például az Egyesült Államokból, Kínából, Japánból, Mexikóból – jönnek. És vannak gyerekek, akikhez természetesen máshogy kell szólni, de ők is ugyanúgy megtudhatják a legfontosabbakat a hathengeres motorokról vagy a TT modellek összeszereléséről.

www.audi.hu/hu6gyarlatogatas
www.audi.hu/hu/gyarlatogatas


Újdonság, hogy májustól bővül a látogatható helyek száma: a 2013-ban átadott, új járműgyár is kinyitja kapuit a csoportok előtt, így a motorgyártáson túl már a prés- és karosszériaüzemet is meg lehet majd tekinteni. Ehhez természetesen az is kell, hogy a „tárlatvezetők" megtanulják a járműgyártás folyamatának fontosabb elemeit, hiszen nekik is tudni kell, hogyan készül például az Audi A3 limuzin. „Kicsit olyan, mintha tananyagot tanulnánk, de azért mi szerencsés helyzetben vagyunk, hisz nemcsak könyvből olvashatjuk, hanem a saját szemünkkel látjuk, amit később elmondunk a látogatóknak. Valóban az adott gyártószegmensben dolgozó munkatársaktól kérdezzük meg a legfontosabbakat – mert abban biztosak lehetünk, hogy a gyárvezetéseken részt vevőket a legapróbb részletek is érdekelni fogják."

Naponta négy csoportot tudnak fogadni Brigittáék, összesen hét gyárvezető dolgozik a vállalat ezen területén. S ehhez ötödikként lehetőség van még szakmai gyárvezetésre, amelyre szintén mindig van igény. Évente több mint 15 ezer látogató tekinti meg az Audi Hungaria gyártási folyamatait. Az októberben közel kétszeresére bővülő Látogatói Központban működő shopban lehet vásárolni is.

„Amit a látogatók a gyárvezetés során nem láthatnak, az benne van abban a brosúrában, amit emlékként mindenki hazavihet. Audis tollat, bögrét szoktak szuvenírként vásárolni, de népszerű az Audi Hungaria-kollekció is. Ez utóbbit már főképp a vállalat munkatársai vásárolják, a pólókra, kabátokra ugyanis ők külön kedvezményt kapnak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha az álmai autóját vágná ki a lézerrel, abból Q5-ös születne

Ruip Gábor egy napján és eddigi pályáján keresztül hű képet adhatunk az Audi Hungariánál dolgozó munkatársak helyzetéről, lehetőségeiről. Tovább olvasom