A vonat nem vár

2019.11.23. 06:55

Mutatjuk az új vasúti menetrend legfontosabb megyénket érintő újdonságait

December 15-én vasárnap lép életbe a MÁV-START 2019/2020-as menetrendje. Az új vasúti menetrend számos olyan változást hoz az utasok számára, ami bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat, javítja a szolgáltatási színvonalat.

kisalfold.hu

Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal

· Új, Iseum elnevezésű InterCity közlekedik 19:40-es indulással a Keleti pályaudvarról, Győrön át Szombathelyre, későbbi eljutást és jobb csatlakozásokat biztosítva. A változás miatt a 19:10-kor induló Sopron Bank InterCity nem fog továbbítani szombathelyi közvetlen kocsikat, illetve a 20:10-kor induló Arrabona InterCity a menetrendváltástól nem közlekedik.

· Új, G10-es elővárosi gyorsított vonat közlekedik péntekenként, 13:53-kor a Keleti pályaudvarról Győrbe.

· A hétvégén Győrből 16:26-kor induló, 1945-ös számú vonat a Déli helyett a Keleti pályaudvarra érkezik, Bicskén is megáll.

· Új, elővárosi G10-es gyorsított vonat indul vasárnaponként 15:26-kor, Győrből a Keleti pályaudvarra.

· A Győrből 4:45-kor Budapestre induló, 4919-es számú vonat Tatabánya és Kelenföld között gyorsvonati megállásokkal közlekedik: Alsógallán, Bicske alsón és Biatorbágyon is megáll – gyorsabb eljutást biztosítva a vonalon található több településről.

Győr–Celldömölk vonal

· A vonalon új, ütemes menetrend lép életbe, melynek eredményeként megvalósul Győr és térségének közvetlen balatoni vasúti összeköttetése. Győr–Celldömölk–Keszthely–Balatonszentgyörgy viszonylatban, kétóránkénti ütemben, napi 7 pár InterRégió vonat közlekedik. Korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált Desiro motorvonatok szállítják az utasokat. A vonatok Győrből a Budapest felől érkező railjet vonatokhoz csatlakozva indulnak. Ezek csak Győr-Gyárváros, Győrszabadhegy, Gyömöre-Tét, Szerecseny, Vaszar, Pápa, Celldömölk, Jánosháza, Sümeg, Tapolca, Balatonederics, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás és Keszthely állomásokon állnak meg. Balatonszentgyörgyön mindkét irányban átszállási lehetőség nyílik a Budapest–Nagykanizsa gyorsvonatokra. Az InterRégió vonatokkal a jelenlegihez képest csaknem 30 perccel csökken az eljutási idő Győr és Balatonszentgyörgy között, a nyugat-dunántúli városok és a Balaton közötti kapcsolat számottevően javul.

· Győrből páratlan órákon 12. percben indulnak és páros óra 47 perckor érkeznek, Balatonszentgyörgyről páros órakor indulnak és páratlan óra 59 perckor érkeznek. Az első vonat Győrből Balatonszentgyörgyre 7:12-kor indul, az utolsó 20:47-kor érkezik. Balatonszentgyörgyről az első vonat 6 órakor indul, az utolsó 21:59-kor érkezik meg.

· Az InterRégió vonatok indításával változik a Győr–Celldömölk vonat menetrendje is. A kétóránként közlekedő InterRégió vonatok mellett kétóránként személyvonatok fognak közlekedni, melyek több helyen állnak meg. A vonatok indulási és érkezési ideje a jelenlegihez képest fél órával eltolódik, emiatt Győrben változnak az indulási és érkezési időpontok, illetve a csatlakozások. Ménfőcsanak, Győrszemere, Halipuszta és Gyömöre állomásokon nem állnak meg a vonatok, az alacsony utasforgalom és a párhuzamos buszos eljutási lehetőségek miatt.

Veszprémi vonatok

· A vasárnapi rend szerint közlekedő 19203-as számú vonat Szombathelyről 15:05-kor indul Budapestre, Pápa–Győr útirányon át gyorsvonatként; Ostffyasszonyfán, Nagysimonyiban és Kemenesmihályfán nem áll meg.

Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Zalaegerszeg vonal

· A 19801-es számú vonat iskolai időszakban, vasárnaponként Zalaegerszegről 19:43-kor indul Győrbe, Zalaszentiván–Szombathely–Csorna útirányon át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!