Játékkal, előadással

2023.04.23. 09:00

Szanyi „Kertészpalánta party” a környezettudatosság népszerűsítésért

Április 22-én, a Föld napján Szanyban rendezték meg a „Kertészpalánta party” elnevezésű rendezvényt, a KertTina közösségi oldal megálmodója, Pályi Krisztina szervezésében. A közösségi oldal, s így az esemény célja is a környezettudatosság népszerűsítése volt.

Olvasó - Magyar Krisztina

Fotó: Olvasó - Major Dóra

A szombat délutáni program során a gyerekek megismerkedhettek többek között az erdei állatok hangjaival, vadállatok lábnyomaival, kerti növények magjaival, valamint különböző gyógy- és fűszernövények jótékony hatásaival. Érdekes előadásokat hallhattak Schmidt Péter erdőmérnöktől a Regélő Erdőről, Melnyikov Eszter kertészmérnöktől a Varázsnövényekről, Csillag Zoltán mentőtechnikustól pedig azt is megtudhatták, mit kell tenni méhcsípés esetén. 

A lombos fákkal körülvett Szent Anna kápolnánál helyi termelők kézműves termékeit is megkóstólhatták a jelenlévők. Emellett a 3-12 éves gyerekek különböző ismeretterjesztő logikai- és ügyességi játékokon vehettek részt. 

Fotó: Olvasó - Major Dóra


A fiatalok 7 különböző standnál gyűjthettek bélyegeket az előzőleg átadott pecsételő lapokra. A legügyesebbek jutalomban részesültek: azok, akik legalább 5 pecsétet összegyűjtöttek a Győr-Moson-Sopron vármegyei Fiatal Gazda Gazdakör jóvoltából ÖKO ajándékcsomagot kaptak ajándékba. 

Zárásként Kapui Zsófia és Pályi Krisztina közös, új gyerekdalával hozta közelebb a kicsiket és nagyokat a környezettudatosság fogalmához - számolt be a színes és tartalmas rendezvényről olvasónk, Magyar Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában