A beázott busz vizes ülésekkel robogott utasaival Kapuvár és Sopron között - fotók

A szolgáltató megjavította a járművet.

Tudósító

Olvasónk a következő mondatokkal kereste meg lapunkat: "Többször utazunk az ÉNYKK Kapuvár-Agyagosszergény-Fertőd-Sopron vonalán. Több ízben volt szerencsénk az egyik nagyon rossz állapotban lévő buszhoz. Félelmetes és egyben nagyon elszomorító, hogy ilyen rossz állapotban levő buszt küldenek. Az eső beesett a csukott ablakon és így az ablakok mellett az üléseken állt a víz. A hátsó ajtó sem záródott be rendesen, majd egy centis rés volt a két ajtószárny között, az ajtó feletti lámpából folyt a víz. A kapaszkodók közül sok el van szakadva és a függönyöket rögzítő sínek némelyike is lóg. Mindehhez társul, hogy a buszsofőrök közül egyesek lakott területre gyakran 60-nal, 70-nel érkeznek, amit a települések határában elhelyezett sebesség mérőknek köszönhetően mi, utasok is láthatunk."

 

Beázott buszon, vizes ülés


"A bejelentésben szereplő autóbusznál elrendeltük a műszaki vizsgálatot. A beázások megszüntetését, a hátsó ajtószárnyak gumitömítésének cseréjét, a függönytartó sín javítását a járműjavító üzem munkatársai soron kívül elvégzik" - válaszolta kérdésünkre az ÉNYKK.


Hozzátették, "autóbuszaink karbantartását az előírt kilométer megtétele után, illetve bizonyos időszakonként minden esetben elvégezzük. Valamennyi járművünk évente teljes felülvizsgálaton és hatósági műszaki vizsgán vesz részt, műszaki állapotuk minden előírásnak megfelel. Járműparkunk cseréjét, korszerűsítésének ütemét, az autóbuszok beszerzését elsősorban a korlátozott anyagi lehetőségek határozzák meg. Egy új autóbusz 50-60 millió forintb, felszereltségtől függően. Társaságunk az idei évben eddig 61 darab új járművet szerzett be, és állított forgalomba."


A kisalfold.hu rákérdezett a gyorshajtásra is, a vállalat közölte, "a társaságunknál foglalkoztatott autóbuszvezetők rendszeresen kötelező szakmai továbbképzésen vesznek részt, és KRESZ oktatásban is részesülnek, öt évenként hatósági vizsgát tesznek. A forgalomirányítási rendszer adatai, valamint a járműről letöltött adatok alapján is ellenőrizzük dolgozóink munkavégzését. Valamennyi, hozzánk érkező bejelentést, észrevételt kivizsgálunk, és amennyiben indokolt, fegyelmi eljárást kezdeményezünk a KRESZ szabályait megsértő járművezetőkkel szemben. Számunkra is a legfontosabb a biztonságos közlekedés."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában