Emléktábla a pedagógus-könyvtárosnak

A Hungaro-Dalton Pedagógiai Innovációs Egyesület "Sok fény maradt utánuk - Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében" címmel könyvet adott ki, melyben harminc olyan pedagógusnak állítottak emléket, akik szívvel-lélekkel adták tovább tudásukat, a legnehezebb időkben is példát mutattak környezetüknek.

Tudósító


"November 6-án a gönyűi Faluházban - a kötet bemutatása kapcsán - az Egyesület munkatársai kedves műsor keretében emlékeztek Rejtő Pálné Pogács Mária gönyűi pedagógusra, aki nem csak a kicsiket tanította a betűvetés, az olvasás szépségére, hanem 1949-től 1993-ban bekövetkezett haláláig vezette a Községi Könyvtárat is.




A program keretében a régi könyvtár falán felavatott emléktáblánál Dr. Szabó József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója méltatta Mária néni könyvtárosi tevékenységét, Major Gábor polgármester pedig Mária nénivel kapcsolatos gyermekkori élményeit elevenítette fel, mintegy igazolva a könyvben leírt dicsérő szavakat.





A megemlékezést a Széchenyi István Általános Iskola és a Nyugdíjas Klub énekkarának előadása, valamint Beke István visszaemlékezése és szavalata színesítette" - írta Lencse Gézáné olvasónk Gönyűről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában