Mégsem lettek kisebbek a parkolóhelyek a Bajcsyn

Tudósítónk szerint jóval kisebbek az újonnan felfestett parkolóhelyek Győr belvárosában. Az észrevételre Máthé-Tóth Péter válaszolt.

tudósító

Olvasónk észrevételére Máthé-Tóth Péter, a győri útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke azt nyilatkozta: a szabványok és a műszaki előírások párhuzamos beállók esetén a parkolóhelyek hosszát 4,5-5,5 méterben határozzák meg. Ezen belül a méretezés az adott út kezelőjének feladata.

A kérdéses utcában 5 méteres beállókat festett fel az útkezelők kivitelezője. Több kapubejáró szakítja meg azonban a parkolósorokat, amelyek megközelítéséhez egy kisebb, forgalomtól elzárt területet is biztosítani kell. Az első fotón egy Opel Omega Caravan látható, amely a maga 4,9 méteres hosszával nem tekinthető Magyarországon átlagos személygépkocsi méretnek, amihez egyébként a szabványokat igazították. Az autó tulajdonosa ráadásul szerencsétlen módon pont azon az egyetlen parkolóhelyen kívánt megállni, amely az összes többitől eltérően nem 5, hanem 4,5 méter egy kapubeálló miatt. (A belvárosban egyébként több ilyen is akad.)

A felújított út műszaki átadása még nem zárult le, az útkezelők pedig felülvizsgálták a megoldást, és úgy találták, hogy bár nem túl súlyos a probléma, viszonylag egyszerűen és olcsón korrigálható: az adott szakaszon érvényben lévő várakozási tilalom hatályát fél méterrel lecsökkentik és a beállóhoz toldják. A korrekció tegnap meg is történt.

Fotó: Zsolt Hohler

Fotó: Zsolt Hohler(Nagyításért kattintson a képre!)


Korábban:

Tudósítónk szerint jóval kisebbek az újonnan felfestett parkolóhelyek Győr belvárosában.

"A tegnapi napon a Bajcsy Zsilinszky utcában feltűnt számomra, mintha az újonnan felfestett parkolóhelyek mérete kisebb lenne a megszokottnál.
A Bajcsy Zsilinszky utca Aradi Vértanúk-Jókai utca közötti szakaszának felújítása a napokban fejeződött be.

Itt az Avon bolt előtt parkoló Opel Omega típusú személygépkocsi a felfestett parkolóhelyre nem nagyon fér bele.




Ugyanebben az utcában a Baross út-Aradi Vértanúk utca közötti szakaszon, a bank előtt ugyanilyen típusú személygépkocsi parkolt, ezt is lefényképeztem.





Önök talán jobban utána tudnak járni az esetnek. Így szeretnénk több parkolóhelyet lértehozni amúgy is túlzsúfolt belvárosunkban? Vagy csak egyszerűen el lett mérve a felfestés mérete. De a különbség feltűnő" - írta Hohler Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában