Kertvárosi áldaltlan állapotok

Úgy gondolom az alábbi probléma több kiskert tulajdonost érint Győr Rabkert és Góré dűlő területén - írja olvasónk, V. Katalin.

tudósító

2007. évben Győr Város Önkormányzat helyi rendeletben szabályozta / 24/2007.(VII.10.)/ Győr és közigazgatási területén az állattartást. Ez alapján övezetekre osztotta be Győr területét, és az alapján lett meghatározva milyen haszonállatot, és hobbi állatot lehet tartani. Nem tudni mi okból de a fent említett két területe az „A" övezethez sorolta be, ami azt jelenti, „(1) Az "A" övezetben mindennemű haszonállattartás tilos.

Már akkor felháborodást váltott ki a rendelet, mivel sokan azért vásároltak telket, hogy saját fogyasztásra megtermeljék a zöldséget, gyümölcsöt, illetve tartsanak pár szem állatot. Ez a rendelet ezt teljes egészében megtiltja. A rendelet megalkotása óta eltelt két év, úgy gondoltuk, hogy mivel a belvárossal egyenértékű az övezeti besorolás, fejlesztve lesz az infrastruktúra. Sajnos ez ügyben a mai napig nem történt semmi.


Mellékelve néhány fotót, amin látszik milyen is egy „A" övezeti besorolású terület. Nincs vezetékes ivóvíz, sem csatornahálózat. A villanyt a kerttulajdonosok saját költségükre vezették be, megvéve az oszlopokat, trafóállomást. Közvilágítás nincs a területen. Az utak javítását a kiskert tulajdonosok kénytelenek végezni, ha el akarnak jutni saját telkükre.

Szemetet illegális szemétlerakóba hordják ki, ami veszélyezteti a Holt-Marcal, és a Pápai-tó élővilágát, mert közvetlenül a töltés mellett, és a zsilip szomszédságában található, mint a mellékelt képeken is látható. A Góré dűlő területére létesítettek állatmenhelyet, illetve itt található Győr város szemétlerakója, ami alig egy hónapja került bezárásra, de a letakarása még nem történt meg.


Kérdezem én, akkor mi alapján kerül a legszigorúbb állattartást tiltó övezetbe ez a két terület?

Javasolnám, az önkormányzati képviselők vizsgálják felül, akár helyszíni szemlével tekintsék meg az általam említett területet, hogy igazából mennyire megalapozott volt a döntésük ebben az ügyben.

V. Katalin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában