Múlt-jelen-jövő-kollégisták táboroztak Ravazdon

Ravazd - Tudósítónk a mosonmagyaróvári Városi Kollégium diákjainak ravazdi táborozásáról írt beszámolót.

tudósító

Amikor Mosonmagyaróvár Város Képviselőtestülete 2007-ben megalapította a Városi Kollégiumot, a múltat kötötte össze a jelennel és nyitott utat a jövőnek.

Az újonnan megalakult nevelőtestület egyik tagja, Németh Alajos Tanár Úr „hunyadis" diákjaival, több mint egy évtizedes hagyományt örökített át az új intézményre.

A Tanár Úr 1996-tól szervez hagyományőrző táborozást a sokorodombsági Ravazd falu melletti, Józsa László cserkésztáborba.


A kollégium diáksága kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt, hogy a Városi Kollégium vezetése szeretné tovább folytatni e szép hagyományt. Az elhatározást tett követte és azóta minden ősszel és tavasszal megszervezzük a tábort.

Idén minden eddigénél többen, 42-en jelentkeztek az őszi időpontra.

A nevelőtestület másik két tagja Blahovits Eszter Tanárnő és Varga Bálint Tanár Úr is csatlakozott a csapathoz és így két turnusban utaztak le Ravazdra.


A első nap délelőttje tereprendezéssel, táborépítéssel, sátorállítással, fagyűjtéssel telt. Délután az egész tábor átutazott Gézaházára, ahol a II. világháborús emlékhelyet tették rendbe. Időközben megérkeztek a Hunyadi Iskola Tanárai és Igazgatója, Gede Zoltán, majd a két intézmény közösen megkoszorúzta az áldozatok emlékére állított kopjafát. A nap ezzel véget is érhetett volna. A közösen elkészített finom vacsora, a tábortűz fénye, a beszélgetések szép emlékké válnak majd. De hátra volt még az izgalmas éjszakai csillagtúra, amiről senki nem mondott le. A sötétségbe burkolózott dombok, völgyek sejtelmesen rajzolódtak ki a gyerekek szemében. Bátorjárás volt ez a javából. Mindenki kiállta a próbát és szerencsésen ért vissza a táborba.

Másnap megérkeztek a Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság katonái, akik egy egész napos járőrversenyt szerveztek számukra. Az akadályverseny feladatait valamennyien sikeresen teljesítették. A katonák eredményt hirdettek majd átadták a jutalmakat. A nap nagy eseménye azonban még hátra volt.


A paintball játék óriási sikert aratott.

Estére mindenki fáradtan üldögélt a tábortűznél.Nem sejtették, hogy messze nincs még vége a napnak. Amikor már minden elcsendesedett Alajos Tanár Úr kiadta a jelszót: Túrára készülj! Az egész tábor felélénkült és a kamaszokon ritkán látható gyermeki izgalommal indultak a sötét vidéknek. Késő éjjel értek vissza az utolsók, akik a tábortűz melege mellett töltötték el a napkeltéig hátralévő néhány órácskát.


Harmadnap a korán kelők készítették a reggelit a többieknek. Lassan mindenki felébredt és kezdhették a tereprendezést,a táborbontást. A táborzáráson a tanárok értékelték a tábori eseményeket, majd megkezdődött a hazautazás.

A visszaúton azonban már mindenki a jövő tavaszi táborról álmodozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában