A buszoknak szabad a tilos?

Egy kedves olvasónk arra hívja fel a figyelmet, hogy a külföldi rendszámú buszok számára mégsem tilos a várakozás az Árpád úton Győrben. Legalábbis szombaton éjszaka a rendőröket nem zavarták ott a buszok.

tudósító

Egyetlen észrevétel miatt írok.

Szombaton éjjel, mint bármikor máskor is, a belvárosban, az Árpád uton a Rába Hotel előtt buszok parkolnak békésen a várakozni tilos tábla tövében. A rend éber őrei a velük szemközti oldalon büntetik azt, aki a mozgáskorlátozottaknak fentartott helyet használja parkolásra. Éjjel 23:15.

Megkérdeztem, hogy a buszok szabálytalan parkolása nem probléma? Mert alig fér el egy-egy kocsi mellettük. A válasz az volt: "nem tetethetek rá kerékbilincset, mert a hotelben vannak...". Kedvesen kérdeztem, a KRESZ vonatkozik-e rájuk, mire dünnyögött valamit a rendőr, és elment... Annak ellenére, hogy négy busz állt a jelzett helyen,
az első majdnem a Czuczor-Árpád sarkon, a második miatt nem lehetett elhagyni a parkolót, a harmadik határeset, majdnem elzárta a másik kijáratot, és végül a leghátsó az egész szélességében foglalta a Baross híd irányából érkező kerékpárosok elöl, valamint a Baross u. felől érkező gyalogosok elöl az utat.

Az Árpád u. ezen szakasza 2 irányban használható (lenne, de egy irányból is épp hogy...). Mondhatnák, hogy éjjel van... de mivel rendezvény is van (volt...), az utcán nem kevés gyalogos próbált közlekedni, kocsikról nem beszélve.

Mellékesen nincs idő megjelölés a táblán, csak az, hogy 15 percen túl nem lehet ott tartózkodni! Ha az egyik közlekedőt bírságolják, akkor a másikat miért nem? Talán mert Német, Olasz, és Román buszokról van szó?

Kétlem hogy a mozgáskorlátozottak éjjel 23:00 után akarnának beállni jogos helyükre, tehát az ott parkoló autóst is felesleges volt büntetni. Vagy csak rá vonatkoznak a szabályok?

Más bajom nincs.

Nyilas József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában