Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek!

Szeged - Volt, aki sokat bántott, meghazudtolt, meglopott, de ezt igyekszem kizárni a fejemből - mondta Douchev-Janics Natasa a ma a Hotel Soleilben tartott búcsú-sajtótájékoztatóján.
Douchev-Janics Natasa búcsú-sajtótájékoztatója - percről-percre.

12.01: - Lesz-e olyan támogatottsága Szerbiában, mint Magyarországon?
- Sosem pénzért kajakoztam. Szerbiában nincs Wesselényi-alapítvány, amely havi 350 ezer forintot adna az olimpiai bajnokoknak. Nem lesznek ilyen lehetőségeim, de nem is ez a lényeg - tette hozzá végül Natasa.

11.57: - Hogy fogadta a klub a döntésedet? Tényleg szerették volna felbontani az év végéig szóló szerződésedet? - kérdezi a Blikk.
- Büszkén viseltem a szegedi színeket minden versenyen, nem szeretnék erről többet mondani - mondta Natasa. - Mint a szegedi klub vezetőségi tagja szeretném ezt kiegészíteni: amikor Natasa leadta a kérelmét, a klub úgy véli, ezzel a távozási szándékát is jelezte az egyesületből - mondta Csonka Gábor. - Én nem így gondolom - tette hozzá Natasa.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.55: - Mikor költöznek Szerbiába? Marad-e lakása Szegeden? - kérdezi az MTI.
- Nem véglegesen megyek el, hiszen sok barátom van Szegeden, alig 150 kilométerre leszek innen. Egyelőre nem tudom, pontosan hol, várom, hogy eldőljön a sorsunk. Hogy melyik klubban folytatom, az nem fontos kérdés - így Natasa.

11.54: - Mennyire érzed azt, hogy Andrón keresztül szerettek volna a szerbek magukhoz édesgetni?
- Erről a szerbeket kellene megkérdezni - mondta Natasa. - Mondhatunk erre bármit, úgyis kiforgatják a szavaimat - tette hozzá Andrian Douchev.

11.50: - Lehetséges, hogy bolgár színekben versenyez majd ebben az esetben?
- Nem szeretnék ezzel foglalkozni. Nem érzem, hogy korrektül viselkednének velem, mivel Benedek Dalma ugyanezt az utat járta be, és érte nem kért pénzt a szövetség, nem volt ilyen herce-hurca.

11.48: - Hogyan érinti majd, ha a magyar szövetség döntése miatt két évig nem versenyezhet? - kérdezi a Bors.
- Rosszul esne, igazságtalan lenne, de mindig van B tervünk - így Natasa.

11.46: - Miért mondta azt a belgrádi sajtótájékoztatón, hogy nem érezte magát otthon Magyarországon?
- Ezt félrefordították, nem ezt akartam mondani. Igazából vágyom arra, hogy a szülőföldemet képviselve érjek el sikereket, ez lett volna a mondandóm lényege - fogalmazott Natasa.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.45: - Miért írta először azt SMS-ben, hogy nem vált országot?
- A szerbek először Andróval tárgyaltak, akkor még én sem tudtam, hogy országot váltok. Ezt szeptember 27-én döntöttem el, amikor bementem a szövetséghez - mondta Natasa.

11.44: - Mikor érkezett az ajánlat a szerb szövetségtől Andrian Douchevnek - kérdezi a Digi Sport munkatársa. - A londoni olimpia alatt kereste meg Vlade Divac, ekkor beszéltek először - mondta Natasa.

11.42: - Nem volt-e olyan lehetőség, hogy bár Szerbiában élsz, maradsz magyar színekben - kérdezte Lódi Renáta, az MTI munkatársa. - Ez nem lenne profi helyet, mivel a férjemnek a szerb lányokat kellett volna ellenem felkészítenie - ez nem szerencsés felállás. Nem korrekt.

11.40: Mi lesz, ha nem írja alá a magyar szövetség a kiadatást? - kérdezi Lipiczky Ágnes, a Nemzeti Sport munkatársa. - Mindig van B terv, de még egyelőre nem tudjuk, mi lesz a jövő. Az is lehet, hogy egyszer még visszajövök, mint tette azt Fazekas Kriszta az olimpia előtt - mondta Natasa.

11.38: jönnek az újságírói kérdések. - Szerbiában az olimpiai bizottság adott munkát, nem klubban fogok dolgozni. Egyelőre még nem biztos az átigazolás, így családunk jövője sem, de egyelőre csak ajánlatról van szó, nincs szerződésem - mondta Andrian Douchev a Bors kérdésére.

11.36: - Kevés olyan sportoló van, aki tíz év alatt több mint 40 érmet nyert olimpiákon, vb-ken, Eb-ken, nem is tudom, hogy élt-e hasonló korábban Magyarországon - ezt tisztelni kell. Magyar emberként büszke vagyok Natasára - tette hozzá Csonka Gábor.

11.34: - Köszönöm menedzseremnek, Csonka Gábornak is, hogy mindig mellettem állt. Volt, aki sokat bántott, meghazudtolt, meglopott, de ezt igyekszem kizárni a fejemből - tette hozzá sírva Douchev-Janics Natasa.

11.33: - Köszönöm a támogatóknak, akik rengeteg pénzt invesztáltak belém - ezt mindenképpen szeretem volna megemlíteni, ha már sokan, sokszor turkáltak a zsebemben. Nehezen hagyom itt Magyarországot. A döntésemnek az az oka, hogy szeretnék együtt lenni a férjemmel, kérlek titeket, ezért ne gyűlöljetek.

11.31: - Köszönök minden a támogatóimnak, az államnak, a városnak. Kívánok minden jót a magyar sportnak, további sok sikert, mert megérdemli. Szeretném külön kiemelni Kovács Katalint, mert vele éltem át a közös sikereket. Köszönöm a szurkolóknak, hogy London után, amikor padlón voltam, erőt adtak nekem. Jó magyar sportolónak lenni, mert a sikereknek nem kel egyedül örülni, hanem több millió ember is velem együtt volt boldog. Edzőimnek is szeretném megköszönni: Kati néninek, Öcsi bácsinak és Vécsi Viktornak.

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.29: Natasa egy általa előre megírt levél felolvasásával köszön el. Először kiemeli, hogy köszöni a megjelent cikkeket, a közös munkát.

- Sajnos azonban nem minden cikknek volt alapja, voltak, akik pletykáltak rólam - mondta könnyek között. - Sokan turkáltak a magánéletemben, de én igyekeztem nem törődni vele, miket írnak rólam. Mióta Andróval vagyok, és van családunk, ezeket egyre nehezebb volt figyelmen kívül hagyni, mindig is mondta, ez hosszú távon nem működhet. Vártuk már ezt a napot, mert szeretnénk tisztába tenni a dolgokat, rendbe hozni a hamis hírek következményeit. Ezek miatt a hírek miatt az edzéssel sem tudtam mindig teljes mértékben foglalkozni - ezzel be is fejezném a sírásomat - mondta.

11.22: Csonka Gábor köszöni meg Douchev őszinte szavait, jön Natasa.

11.19: - Sajnálom, hogy nem tanultam meg a magyar nyelvet, amely nagyon nehéz. Otthon is főleg bolgárul, szerbül beszélünk, ezért a sajtótájékoztatót is így tartom - mondta Andrian Douchev. - Három éve én is hasonló helyzeten mentem keresztül, mint most Natasa, akkor engem megértett és elengedett a bolgár szövetség, és nem kaptam tőlük semmi rosszat, semmi bántót - tolmácsolja elcsukló hangon Douchev-Janics Natasa. – Nem gondoltam, hogy Natasának is eljön majd ez a helyzet, hiszen ez az ország vezető szerepet játszik a kajak-kenuban. Nagy megtiszteltetés volt itt dolgozni. Sehol nincsenek olyan lehetőségek a kajak-kenuban, mint ebben az országban. Mint mindig, a munkában nálunk is akadtak problémák, de csak a szépre emlékezem. Egy sportolónak húsz évig tart a pályafutása, maximum, ekkor kell kihoznia magából a legtöbbet. Ebből Natasa 12 évet adott Magyarországnak, mindig győzni akart, soha egy versenytől sem lépett vissza. Küzdött az országért, azért, hogy dicsőséget szerezzen neki. Kaptam egy ajánlatot a szerbektől, amit elfogadtam. Nem volt könnyű a döntés, hiszen három gyermekem van, Milana ugye közös Natasával, és nem szerettünk volna sokat utazgatni. Ez a sport, ezt el kell fogadni. Sajnálom, hogy Natasának is velem kell jönnie, és azt is, hogy nem volt lehetőségem tovább Magyarországon dolgozni. Az egyik oka annak, hogy elfogadtam a szerbek ajánlatát, a nyelvkérdés, hiszen ott megértetem magamat, Elnézést kérek Natasa rajingóitól, támogatóitól, és köszönöm szépen mindenkinek, aki eddig támogatott minket. 

Natasa elbúcsúzott: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.12: Csonka Gábor köszönti a megjelenteket, majd ismerteti a programot. Andrian Douchev kezdi majd a tájékoztatót, majd jön Natasa.

11.10: egyelőre csúszik a kezdés, elég nehéz megoldani a helyen, hogy mindenki hozzáférjen a nyilatkozókhoz.

11.02: a tájékoztatón Natasa mellett férje, Andrian Douchev, valamint menedzsere, Csonka Gábor vesz részt.

11.00: a háromszoros olimpiai bajnok már megérkezett, ahogy a sajtó több tucat képviselője is. Hamarosan kezdünk.

Olvasóink írták

 • 3. gyugyu1 2012. október 10. 19:21
  „Sok sikert Natasa !

  A fanyalgóknak meg azt üzenem, hozzanak 2 olimpiai aranyérmet,meg 18 világbajnoki címet, és számolatlanul ob elsőhelyezést , és én fogom nekik követelni az életjáradélot !!!!

  Élje úgy az életét ahogy neki jó !!! Sok siker a további pályafutásához Janics Natasa !!!!”
 • 2. CsipkeMónika 2012. október 10. 18:17
  „Én nem értem igazán, hogy miért is kell bántani Natasát!!
  Amikor idejött hozzánk, hozta a dicsőséget Hazánknak, akkor büszkék voltunk, pedig tudtuk, Ő nem magyar!!!
  Mégis küzdött értünk, becsüljük már érte!
  Ha a sorsa úgy alakul, akkor menjen, azt tegye, ami neki és a családjának jó.
  Nem mi, hanem Ő éli a saját életét, nem dönthetünk helyette.
  Én sok sikert kívánok neki, megemelem a kalapom előtte és megköszönöm a sok-sok örömet, amit okozott nekem :)
  KÖSZÖNÖM NATASA!!
  egy kajak-kenu rajongó, (kajak-kenu bíró)”
 • 1. mérpontén 2012. október 10. 17:30
  „Sok sikert Natasa! Mi szeretünk!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: Békéscsaba az ellenfél a Magyar Kupában

A Magyar Kupa 3. fordulójában a Soproni VSE-GYSEV-Goldschmidt NB II-es csapata a szintén… Tovább olvasom