Horpácsi sztárvarázs

A sztárok győzelmével végződött a sopronhorpácsi falubúcsú fénypontjának szervezett mérkőzés.

A sztárok győzelmével végződött a sopronhorpácsi falubúcsú fénypontjának szervezett mérkőzés. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok sportolókból álló vendégtársaság közönségszórakoztató találkozón 3–2-re legyőzte a megyei harmadosztályban szereplő helyi együttest.

Van abban valami csodálatos, ha egy település egy rendezvényre  saját lakossága másfélszeresét tudja megmozgatni. Sopronhorpácson sikerült a bravúr, mintegy 1300-an tekintették meg a mindössze 800 lakosú település futballcsapatának mérkőzését a sztársportolókból verbuvált alakulat ellen.

Ha nem olyan megilletődöttek a helyiek, mint amennyire voltak, akár öt perc alatt kétgólos előnyre tehettek volna szert, ám a világnagyságok (test)közelsége úgy tűnt, bénítólag hatott a helyi labdarúgókra: két ajtó-ablak ziccert is elrontottak.

Ezután rendezte sorait a korábbi öttusakirály, Martinek János vezérelte vendégvédelem. Olimpiai bajnok jutott a középpályára is az illusztris vendéggárdából, itt Csollány Szilveszter, a „gyűrűk ura” szorgoskodott a volt világválogatott kézilabdázóval, Marosi Lászlóval egyetemben.
A sztársportolók csatársora  ideálisnak tűnt. Az abszolút szakmabeli, korábbi 70-szeres válogatott Kiprich József mellett a roppant robusztus, nehézsúlyú birkózó Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Deák Bárdos Mihály rohamozta a hazaiak kapuját. Ez a sztárcsapat számára kapott gól nélkül átvészelt első negyedóra után már szó szerint volt értendő, a vendégek átvették a játék irányítását.

A 28. percben vezetést is szereztek, ekkor Kiprich csavarta szabadrúgásból a labdát védhetetlenül a bal alsó sarokba. Ehhez kellett, hogy a sorfalon egy olyan termetes test biztosítson jókora rést a labdának, mint amilyen Deák Bárdos Mihályé. A gól tehát a csatársor összehangolt csapatmunkájának eredménye volt. Ez megzavarta a hazaiakat. Az addig lelkes közönség is csendben, szinte áhítattal figyelte, amint a vendégek sorra alakítják ki helyzeteiket. Előbb Deák Bárdos, majd a vízben valamivel otthonosabban mozgó pólós, Hesz Máté talált a hazai kapuba  –  lesről.

A szünetben autogramkérők rohamozták meg a vendégcsapatot, buzgón írogattak a sportolók és a hozzájuk csapódó, elsősorban különböző szappanoperákban szereplő színészek. Aztán gyorsan háromgólosra növelte előnyét a vendégcsapat. Először egy kapu előtti kavarodás után a birkózó-utánpótlásbajnok, Polyák János bombázott a horpácsi kapuba, majd az illusztris társaságban is barátok közt futballozó Gyetván Csaba volt eredményes. A hajrában kiderült, hogy „hosszabb” a hazai csapat kispadja. A friss erők felhozták a horpácsiakat – a közönség legnagyobb örömére. Tóth Gergő pazar szabadrúgásból szépített, védhetetlenül csavarta a labdát a bal felső sarokba, majd Molnár Zsolt is betalált, sőt, a végén még egyenlítési lehetőségük is volt a hazaiaknak, ám ezzel nem tudtak élni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől
szponzorált tartalom
Magyar családi cég nemzetközi terjeszkedése