Sopron és környéke

2015.12.09. 16:06

Kizárólag magyar árpából készülnek a Soproni sörök jövőre

A söripari konszern leányvállalata a magyarországi sörárpa termőterületekről betakarított mennyiség 21 százalékát vásárolja fel.

mti

Kötelezettségvállalási nyilatkozatot írt alá szerdán a Soproni söröket gyártó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. és a beszállítókat integráló Agrocrop Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ezáltal a magyar fejlesztésű sör gyártásához 2016 januárjától kizárólag Magyarországról származó árpát használnak fel.


Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter üdvözölte a megállapodást, amely szerinte a magyar minőséget és a magyar gazdák teljesítményét dicsőíti. Elmondta: a Heineken az árszínvonaltól függetlenül vállalta, hogy a kimagasló minőségű magyar sörárpát vásárolja, ezáltal mintegy 100 árpatermesztő számára jelent megbízható értékesítési lehetőséget. A söripari konszern leányvállalata a magyarországi sörárpa termőterületekről betakarított mennyiség 21 százalékát vásárolja fel - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!