Sopron és környéke

2015.06.26. 13:59

Búcsú a demokratától - Elhunyt Fejes Zoltán, Sopron egykori polgármestere

Pontossága, munkabírása, tisztessége alkalmassá tette a polgármesteri feladatra, amit nagy-nagy alázattal látott el 1992-től 94-ig.

kisalfold.hu


Akit szeretünk, attól elbúcsúzni egy hétre is nehéz. Most egy olyan baráttól, Fejes Zoltán egykori polgármestertől búcsúzunk, akiben elkötelezett, higgadt demokratát, véleményét bátran vállaló embert ismertünk meg.

Fejes Zoltán nagy szerepet vállalt a rendszerváltás éveiben a Soproni Ellenzéki Kerekasztal létrehozásában, majd az SZDSZ szervezésében is. Pontossága, munkabírása, tisztessége alkalmassá tette a polgármesteri feladatra, amit nagy-nagy alázattal látott el 1992-től 94-ig.

Nem kábította el a hatalmi mámor, nem torzította jellemét sem a cím sem a hatalom. Barát, munkatárs és jó ember tudott maradni! Elérte, hogy a város nagykoalícióban működött.

Fejes Zoltán

Fejes Zoltán

A három év alatt számtalan siker koronázta a munkáját, de amire a legbüszkébb volt az, az új Kórház és a Jereván lakótelepen épített templom. 1994-ben nem indult a polgármesterségért, mert nem értett egyet a nagy politika által megkötött paktummal.

Az elvek tisztasága fontosabb volt számára a széknél, a titulusnál. A politikával azonban nem hagyott fel, dolgozott képviselőként, szakértőként és alapítványok kuratóriumában.

Bölcs tanácsaival, higgadt, mértéktartó véleményével végig segítette a munkánkat, alakította véleményünket. Időközben a politikai paletta átalakult, a politizálás, a véleménycsere a közéleti kérdések megbeszélése a baráti körre szorítkozott. Világnézete, az elveihez való hűsége, a demokrácia iránti elkötelezettsége azonban változatlan maradt.

Egy olyan baráttól búcsúzunk, aki nagybetűkkel írta be a nevét városunk nagykönyvébe, annak a rendszerváltásról szóló lapjaira. Aki életével és munkájával mutatott példát hűségről, tisztességről, alázatról.

Kedves barátunk, Isten veled!
Egykori politikus társaid, barátaid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!