Sopron és környéke

2018.12.14. 17:36

Tour-Izmos Egyetemfoglaló

Minden eddiginél több, huszonkét csapat jelentkezett a megye középiskoláiból a versenyre.

 – Hetedik alkalommal rendeztük meg az Egyetemfoglaló versenyt, amelyre minden eddiginél több, huszonkét csapat jelentkezett a megye középiskoláiból – közölte dr. Egyed Krisztián, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Kar egyetemi docense.

Dr. Egyed Krisztián az Egyetemfoglaló csapatainak egy részével.

– Az Egyetemfoglalót beiskolázási marketingcélzattal hoztuk létre. A diákok játékos formában élhetik át az egyetemen folyó munkát. A valós feladatok megoldása pedig plusz egyetemi élményt adhatott számukra. Szervezőtársammal, dr. Tóth Balázs István intézetigazgatóval a turizmusra fókuszáltunk. A Tour-Izmos keretében a csapatoknak sajátos karakterű – például erdős vagy éppen sivatagi – térségek turizmusfejlesztésére kellett ötleteket, terveket kidolgozni. Külön hangsúlyt helyeztünk a zöldturizmusra, a fogyatékossággal élők és a nagycsaládosok igényeinek kiszolgálására, s a környezetvédelmi témára. A diákok szabadjára engedhették képzeletüket, kreativitásukat. A rendezvényt több régióbeli vállalkozás és a helyi önkormányzat támogatta, így ajándékcsomagokban részesültek a csapatok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!