Sopron és környéke

2018.12.14. 16:32

Kívül-belül megújult a Sopronhorpácsi Általános Iskola - fotók

Közel százötvenmillió forintos kormányzati támogatással teljes egészében felújították az általános iskola épületét. A polgármester kezdeményezésére széles körű összefogás is segítette a munkát.

kisalfold.hu

– Száztizennégy tanulóval, két iskolaépületben zajlik nálunk az oktatás. Az alsósok az 1901-ben épült tömbbe járnak, amelyet 2015-2016-ban önkormányzati beruházásban modernizálhattunk. A felsősök épületét 1956-ban húzták fel, s az éves karbantartások után kormányzati segítséggel csak most vált lehetővé a teljes körű korszerűsítés. A Soproni Tankerület vezetői – kiemelten dr. Németh Ádám szakmai igazgatóhelyettes – munkája nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás – részletezte Varga Hajnalka iskolaigazgató.

Kívül-belül megújult a Sopronhorpácsi Általános Iskola


– A közel százötvenmilliós kormányzati támogatás eredményeképpen a tömb új alapot, szigetelést, belső-külső burkolatot, fűtési rendszert, LED-világítást és iskolabútorzatot kapott. A felújítás az intézmény valamennyi helyiségét érintette. Az udvarra négy edzőgépet, az új tetőzetre pedig napelemes rendszert telepítettek. Ez utóbbit az önkormányzati intézmények energiakorszerűsítésére kiírt 19 millió forintos pályázat tette lehetővé.  


Az igazgatónő elmondta még, hogy Talabér Jenő polgármester, az önkormányzat és a szülői munkaközösség a szívén viselte a nagyléptékű modernizálást. – A polgármester kezdeményezésére széles körű összefogás valósult meg, például a bontási munkákat a helybéliek végezték. A lelkesedésre jellemző, hogy még a nyolcvanéves nagypapák is eljöttek önkénteskedni – újságolta örömmel Varga Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!