Sopron és környéke

2018.09.15. 09:00

Utat adnak a tehetségeknek Sopronban

Újfajta kezdeményezés színesíti októbertől a Liszt-központ műsorait: a kezdés előtt gyerekek, fiatalok csillogtathatják meg tehetségüket, rátermettségüket.

Gosztonyi Miklós


Különleges tehetséggondozás valósul meg az ősztől kezdődően a Liszt-központban.


– Az „Előhang – az első öt perc siker" keretében a jó képességű gyerekek, fiatalok megmutathatják tudásukat, rátermettségüket a Liszt-központ rendezvényeinek kezdése előtt. Úgy véljük, inspiráló közeget jelenthet számukra az igazi közönség. A szavalás, prózamondás, éneklés, táncolás, zene, bűvészkedés mellett más műfajoknak is teret adunk. Aki például a csillagászatban vagy a filmkészítésben jeleskedik, ő is kaphat néhány percet, hogy megossza gondolatait a nézőkkel – részletezte az ötletgazda Szekeres Kriszta, a Pro Kultúra közművelődési munkatársa. – Ezzel nemcsak a siker élményével kecsegtetjük a fiatal korosztályokat, hanem a hallgatóságnak is plusz kulturális impulzusokat kínálunk. 

Szekeres Kriszta: Tablón őrizzük meg a szereplő fiatalok fotóit a Liszt-központ aulájában. Fotó: Magasi

– Nem önjelölt tehetségeket keresünk, hanem olyanokat, akik már díjakat és más elismeréseket szereztek – folytatta az ötletgazda. – Ezért elsősorban az iskoláktól, szülőktől várunk ajánlásokat, részletezve az eddig elért sikereket. Nem zárkózunk el attól sem, hogy valaki videót küldjön egy bemutatásra érdemes attrakcióról. Oklevelet kapnak, akik nálunk szerepelnek, és fotójukat tabló őrzi majd a Liszt-központ aulájában, hogy érezzék, büszkékvagyunk rájuk. Ugyanis könnyen elképzelhető, hogy az Előhangban fellépők évek múlva elismert művészekké, tudósokká válnak. 


Az Előhang első „díjazottja" Bognár Adrián néptáncos lesz, akinek annak idején a Fölszállott a páva adásaiban szurkolhattunk. „Ada" október 1-jén, az idősek világnapja alkalmából megnyíló Miska-kancsó kiállításon lép közönség elé. Azt követően egészen a tanév végéig láthatjuk a tehetséges fiatal korosztályok produkcióit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!