Sopron és környéke

2018.08.05. 11:06

Magyarok találkoztak Ferenc pápával, a soproni Dombi János adta át az ajándékot

Dombi János, a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium vezetője számolt be a Vatikáni Rádióban az örömteli eseményről.

kisalfold.hu

"Egy mécsesadagoló automatát hoztunk Ferenc pápának, ami a Szentatya hitvallását és az emberekről való gondoskodását hivatott továbbvinni illetve a szellemét éltetni" – mondta az ajándékról Dombi János. Sopronban egy alapítvány vezetője, amely hátrányos helyzetű családokat támogat. A soproni Szent György plébánián, Henczel Szabolcs atya fogadta be és adott helyet az alapítvány adományosztó tevékenységének.

A magyar delegáció tagja Kriston Pál igazgató, Henczel Szabolcs atya és Dombi János volt. A szerdai általános kihallgatáson a Szentatyához közel, az első sorokban kaptak helyet - írja a vaticannews.va.

Fotók: Dombi János

Fotók: Dombi János

Ferenc pápa az ajándék bemutatásakor megjegyezte, hogy örömmel adja a nevét a mécsesadagolóhoz, mert nemes célt szolgál. Majd így kommentálta: “ Nagyon örül, nagyon gratulál, mert a magyarok mindig a legjobb feltalálók közé tartoztak. "

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában