Sopron és környéke

2017.09.02. 09:00

A soproni Hotel Korona tűzesetre nincs biztosítva

A Hotel Koronát sújtó tűzvésszel kapcsolatos írásunkra reagált az ingatlant tulajdonló cég ügyvezetője, Laczkó Mihály. Mint kiderült, a vállalkozás és Bezzeg László, a Korona építtetője és első tulajdonosa között bírósági per is zajlik.

Gosztonyi Miklós


A Kisalföld szerdai és csütörtöki száma is foglalkozott a festői szépségű soproni Hotel Korona tűzvészével. Mint írtuk, szerettük volna felkutatni a jelenlegi tulajdonost, de nem értük utol. A Kisalföld cikkeire most reagál Laczkó Mihály, a Korona Szállót jelenleg tulajdonló cég ügyvezető igazgatója, FIFA-menedzser. 


– Három éve vásárolta meg családi vállalkozásunk a Hotel Koronát birtokló céget, amely felszámolási pályázaton jutott az ingatlanhoz. Tűzesetre szóló biztosításunk sajnos nem volt, ráadásul a súlyosan sérült részek bontása is több mint tízmillió forintos költséget ró ránk. Ezt követően a szállót megpróbáljuk hasznosítani, a részletek még nem körvonalazódtak – fogalmazott Laczkó Mihály. – Ugyanakkor meglepő volt számunkra, hogy dr. Bezzeg László tragikus sorsú embernek állítja be magát, miközben közjegyzői okirat szól arról: 2010-ben azért maradhatott szolgálati lakásnak nevezett családi házában, hogy szálló üzemeltetőként és gondnokként továbbra is értékesítse a szálloda szobáira az üdülési jogokat. A Korona tulajdoni lapján több mint százhetven üdülési jog be is van jegyezve. Pedig akkor már nyilvánvaló volt, hogy a hotel a tartozások miatt csődközeli állapotba jutott, így sok-sok családot károsítottak meg.

A Hotel Korona súlyosan sérült részeinek bontása több mint tízmillió forintos költséget ró a tulajdonosra. Ezt követően a szállót megpróbálják hasznosítani. Fotó: Magasi

A Hotel Korona súlyosan sérült részeinek bontása több mint tízmillió forintos költséget ró a tulajdonosra. Ezt követően a szállót megpróbálják hasznosítani. Fotó: Magasi

– Mi annak idején nem befektetésül vettük meg az ingatlant, hanem hogy felújítsuk, s üzemeltessük – folytatta Laczkó Mihály. – Pontosan a Korona ingatlanán jóhiszemű, de jogcím nélkül lakó dr. Bezzeg László miatt hiúsultak meg terveink. Még ahhoz sem járult hozzá, hogy a saját tulajdonunkat képező, általa használt házat belülről megtekintsük. Ennek okán bírósági per van folyamatban közte és cégünk között jogtalan lakáshasználat miatt. Szeretnénk elérni, hogy hagyja el az ingatlant. Első fokon a Soproni Járásbíróság nekünk adott igazat, de fellebbezés miatt a Győri Törvényszéken folytatódik az ügy – közölte Laczkó Mihály.


Dr. Bezzeg László kérdésünkre mindenekelőtt elmondta: családjuk tíz éven keresztül sikeresen üzemeltette a szállodát. A mostani perrel kapcsolatban kifejtette: azért fellebbeztek a bírósági határozat ellen, mert telekkönyvileg ugyan egy helyrajzi számon szerepel a szállodával a családi házuk, de azt annak idején teljesen önerőből építették fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!