Sopron és környéke

2017.01.05. 08:30

Elkerülő út épül 2017-ben Fertődön két körforgalommal - térkép

A tervek szerint az Esterházy-kastély előtti útszakaszt mentesítik a járműforgalomtól Fertődön még az idén. Az önkormányzat további nyolcszázmillió forint összértékű, tavalyról áthúzódó pályázat sikerében bízik.

Gosztonyi Miklós

– Több éve vetődött fel a gondolat, hogy a Fertő-parti településeket összekötő út fertődi kastély előtti szakaszát tehermentesíteni kellene. Az Esterházy-műemlékegyüttes látogatóinak nagy száma, valamint az út igen élénk forgalma állandó balesetveszélyt jelentett. Emiatt a járművek nyomvonalát közel egy kilométeres szakaszon elvezetjük. Az elkerülőt a Dori saroktól a határkilépőhöz vezető úttal közvetlenül összekötve, két körforgalmi csomópont létrehozásával, közvilágítással, csapadékvíz-elvezetéssel építjük meg – részletezte a 2017-es esztendő több százmilliós beruházásának előzményeit Bognár Zoltán polgármester. Hozzátette: jelenleg a terület régészeti feltárása zajlik, maga a létesítmény pedig állami finanszírozásban, még ebben az esztendőben megvalósul. Az új út a gépjárműforgalmat szolgálja majd, a régi szakaszon csak gyalogos- és kerékpáros-közlekedés lesz.

10 millió forint áll a város rendelkezésére, hogy az utak rendbetételét folytassa.

 

 A több variáció közül az E betűvel jelzett vár megvalósításra, hogy a kastély előtti útszakasz mentesüljön

a járműforgalomtól.




Még több terv 2017-re


– Sikeres pályázatnak köszönhetően idén műfüves sportpályát építünk az eszterházai városrészen, huszonhétmillió forintos költséggel. Az iskola tőszomszédságánál hússzor negyvenméteres alapterületű pálya  készül, kapukkal, palánkokkal  és különböző tartozékokkal – folytatta Bognár Zoltán. – Ezen túlmenően míg tavaly ötmillió, 2017-ben tízmillió forint áll rendelkezésére az önkormányzatnak, hogy a város útjainak rendbetételét folytassa, a szükséges kátyúzásokat elvégezze. Tavalyról pedig összességében mintegy nyolcszázmillió forint értékű pályázat vár elbírálásra. Pályázunk az egykori laktanyai víz- és őrtorony felújítására, sportparkok, közösségi terek – így például az egykori alakulótér – kezelésére, továbbá a kerékpárút Hanság és Győr irányába történő továbbépítésére. Bízunk abban, hogy még az első félévben kedvező döntések születnek, s továbbfejlődhet Fertőd és környéke. Folyamatosan dolgozunk egy közel száz lakást eredményező lakópark létrehozásán, amelyre óriási igény mutatkozik a helyi és környékbeli fiatalok részéről  – zárta a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában