Sopron és környéke

2016.07.13. 12:23

Ajándék a főiskolának

Hetvenkilenc képet és több textilbábut adományozott Szekeres Erzsébet képzőművész a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának. Életművének ez a darabja itt lesz a legjobb helyen - mondta az ajándékozó.

kisalfold.hu

– Az égiek írták azt a tervet, amelynek köszönhetően Szekeres Erzsébet ajándékai ide kerülhettek. Lélekkel telt meg általuk ez a nagy terem, az alkotások a mesék világába repítenek, ahol a jó jutalmat, a rossz méltó büntetést kap és győz a legkisebb királyfi – fogalmazott Katona György, a kar leköszönő dékánja.

Szekeres Erzsébet hetvenkilenc meseillusztrációja díszíti a főiskola nagytermét.

Szekeres Erzsébet hetvenkilenc meseillusztrációja díszíti a főiskola nagytermét.

Hartl Éva docens Szekeres Erzsébet munkásságát ismertette, így kiderült, az 1938-ban született alkotó 1969-ben a Galgamenti Fesztivál egyik rendezőjeként kapott megbízást a Gödöllői járás népművészeti anyagának összegyűjtésére. E munka során érintette meg és vonta bűvkörébe a népművészet. Szerteágazó művészeti tevékenysége során készített textilképeket, varrt gyöngyöt, hímzett, rajzolt és festett.


– Azt akartam, hogy a Benedek Elek meséihez készített illusztrációim jó helyre kerüljenek. Itt találtam meg ezt. Itt, ahol a leendő óvónők és pedagógusok tanulnak, akik majd mesélnek a kicsiknek. Itt jó helyük lesz a képeknek és jó ügyet szolgálnak – mondta Szekeres Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!