Sopron és környéke

2016.04.21. 11:19

Vajon most ki mérgezi a kutyákat Sopronban? - fotó

A kutyatulajdonosok még óvatosabbak lettek, ha lehet nem is engedik el a kutyákat. Ismét találtak patkányméreggel megtüzdelt virslit is.

Tudósító

A napokban futótűzként terjedt az interneten a hír, hogy Sopronban, a Kodály téren, a IV. László király utcában megint találtak patkányméreggel tüzdelt virslit, kolbászt.


A kisalfold.hu megtalálta az egyik érintett kutyatartót, azt az embert, aki a Facebookon elsőként osztotta meg a mérgezett eledelről készült fotót.

Olvasónk fotója a mérgezett virsliről.

Olvasónk fotója a mérgezett virsliről.

- A lakótelep egybefüggő zöld terén, a fák alatt, a bokros részeken az utóbbi időben találtunk gyanús jeleket. Véletlenül így senki sem ejt el húst, kolbászt. Ez szándékos lehet. Azt sejtjük valaki, vagy valakik nem látják itt szívesen a kutyákat - mondta el megkeresésünkre.

A zöld liget egy része.

A zöld liget egy része.

- A gazdák is óvatosabbak lettek. Szinte csak a játék idejére engedik el az ebeket, s ameddig csak lehet, pórázon sétáltatják az állatokat.


A mostani esethez nagymértékben hasonló történésekről számoltunk be 2014-ben. Akkor az állatvédők azt tudtatták portálunkkal, hogy Kodály tér környékén egy magánszemély rendszeresen mérget és valamilyen vegyi anyagot szór szét. A közelben nem mellesleg egy játszótér is található. Akkor megesett az is, hogy Tómalmon valaki, vagy valakik szeggel átszúrt húst tett ki.


Arról egyelőre nincs információ, hogy a mérgezés miatt pusztult-e el eb. Olyan viszont megtörtént, hogy állatorvoshoz kellett fordulni.







 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!