Sopron és környéke

2016.02.23. 17:40

Nagyidai cigányok Sopronban

A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el.

kisalfold.hu

A nagyidai cigányok című zenés költői játékot láthatja a közönség gyermekbérletes előadásként március 1-től a Soproni Petőfi Színház kamarajátszóhelyén, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A produkciót Gál Tamás rendezte, és ő meséli el Mester András zenésszel együtt az Arany János művéből készült történetet.


Arany János A nagyidai cigányok című műve a magyar irodalom egyik nagyszerű alkotása, amely a költő lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik.


A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát, a helyi cigányságra bízzák, hogy védjék, míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind a magyarok, mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot". Vagy mégsem? Kiderül ez Gál Tamás legújabb feldolgozásából.


A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában