Sopron és környéke

2015.09.04. 12:07

Összefogtak a turistákért

Több mint százötven szállás- és vendéglátóhely írt alá együttműködési megállapodást a soproni régióban. Az összefogás legfőbb célja, hogy még több vendég érkezzen és azok profi szolgáltatást kapjanak.

Nagy Márta

Nem ez az első lehetőség az összefogásra, ám most úgy tűnik, mozdult valami az idegenforgalomban érdekelt vállalkozások együttműködésében. A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (TDM) koordinációjával egységesen lépnek fel, mert vallják: csapatban együtt sikeresebbek lehetnek, mint egyenként.

– Úgy gondolom, a Tűztorony önmagában ma már kevés látványosságnak, nem jelent megfelelő vonzerőt. A látogatók programokat keresnek – mondja a csatlakozók egyike, Tóth Edit, a Villa Mimi üzemeltetője. A tapasztalt szakember, aki évtizedeket töltött el a szállodaiparban, a fiatalok lendületében bízik, s abban, hogy az összefogás meghozza a szemléletváltást.

Tóth Edit biztos lehet benne, a Villa Mimi is bekerül a soproni idegenforgalmi kiadványokba.

Tóth Edit biztos lehet benne, a Villa Mimi is bekerül a soproni idegenforgalmi kiadványokba.

– Partnereink a www.turizmus.sopron.hu oldalon, a régió ingyenes mobilapplikációján és az érintőképernyős terminálokon jelennek meg három nyelven, ezenkívül szerepelnek az általunk kiadott és kiadandó, több tízezres példányszámban megjelenő turisztikai prospektusokban. Készítünk még az idén egy új szállás- és gasztronómiai kalauzt is, ebben szintén megjelennek. Képviseljük őket a hazai és nemzetközi turisztikai vásárokon, vendégeik ingyenesen vehetnek részt garantált programjainkon és az érdeklődőknek őket ajánljuk információs pontjainkon vagy az egyéb megkeresésekben – sorolja a kínálatot Héjj Boglárka, a TDM ügyvezetője és Barcza Attila szakmai menedzser.

Mindez egy étterem esetében évente tízezer, a szálláshelyeknél 15 ezer forint kiadást jelent. Az összeg jelképes, mondják a TDM-nél, hiszen csak a kiadványok, amiket adnak, ennél többe kerülnek. Akik áldoznak erre, még ha csekély összeget is, biztosan olyan turisztikai szolgáltatók, akik akarnak és akikkel lehet együttműködni. A partnerek között van már az összes soproni szálloda, a Soproni Gyógyközpont és a Fertő-táj több nagyobb turisztikai szolgáltatója is.

– A turisztikai szakterület résztvevőivel konszenzusban alakítottuk ki az elképzeléseket. Amikor nekivágtunk, a Magyar Turizmus Zrt., a soproni kamara, a Fertő-táj Világörökségi, illetve a Sopron Turizmusáért Egyesület, az önkormányzat és húzó turisztikai magánvállalkozók ajánlásával kezdtük el. A Sopron Turizmusáért Egyesület például már bejegyzetten is Sopron és a Fertő-táj Turizmusáért Egyesület néven működik, ezzel is megerősítve, hogy közösen tudunk sikeres turisztikai régiót alkotni – teszik hozzá a TDM vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!