Sopron és környéke

2015.09.09. 12:57

Olvasónk őszinte vallomása - Vérplazmát sem adhat, aki meleg

Gyöngyösi József bevallotta az orvosi vizsgálaton, hogy volt homoszexuális kapcsolata, emiatt nem adhatott vérplazmát. Bírósághoz fordul.

P. Horváth László

Olvasónk esete nyomán megírtuk: a nemi identitása miatt megtagadták tőle az önzetlen segítségnyújtás lehetőségét. Mivel meleg, nem engedtek vért adni.

Akkor a kisalfold.hu megkereste az Országos Vérellátó Szolgálatot, ahol azt a választ kaptuk, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a lehető legnagyobb körültekintéssel jártak el, amikor a véradásra való jelentkezéskor két fő szempont teljesülését vizsgálják.

Azaz csak olyan véradótól származzon a vér: akinek ez az egészségi állapotát nem veszélyezteti, valamint akinek életvitele, szokásai semmilyen kockázatot nem jelenthet a vérkészítményt kapó betegek számára.

Gyöngyösi József, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult

Gyöngyösi József, a történtek miatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult
 De mi is történt vele? Elmondjuk.nem érettem a történteket, hiszen nem voltam nem fertőző beteg, és egészségesnek tartottam magam.

Az is fontos szempont, hogy őszinteségem, a nemi identitásom miatt anyagi hátrányba kerültem

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában