Sopron és környéke

2015.09.01. 14:45

Mentorok segítik az újoncok betanulását

Címkék#Fertőd

A régió egyik legnagyobb munkáltatója, a tetőtéri ablakgyártó VELUX Magyarország Kft. új technológiai megoldásokkal és gépekkel fejlesztette kapacitását. A vállalat sikerrel zárja a bővüléshez kapcsolódó, az alumíniumüzemben zajló projektjeit.

kisalfold.hu

„A tavalyi év végén született a döntés, hogy a VELUX Cégcsoport tovább fejleszti Közép- és Kelet-Európára gyártókapacitását. Természetesen nagy öröm számunkra, hogy a vezetőség számít a magyar gyártóvállalatra és bízik bennünk annyira, hogy egy ilyen hatalmas projekt egyik kulcsszereplőjének válasszon minket" – mondta el Tömböly Dénes termelési igazgató.

A hazai gyártóvállalat megduplázta a műszakszámot alumíniumüzemében, hogy el tudja látni a burkolókeret-gyártás kapcsán megnövekedett igényt. – Nagy kihívást jelentett, hogy egy jól működő csapatba kellett hirtelen nagy létszámú új kollégát tennünk – kezdi Rádler Vilmos, az alumínium-gyáregység vezetője.

– Rendkívülinek tartom azt a pozitív hozzáállást, amivel kollégáink az új munkatársakat fogadták. A beilleszkedést a vállalat HR-részlegének munkatársai is segítették, akik kidolgoztak egy programot, melynek célja, hogy az üzemben minden új munkatárs mellé egy mentor kerüljön. A mentorok képzéseken vettek részt, hogy minél hatékonyabban segíthessék az újoncokat a munkával, környezettel való ismerkedésben. Az új munkatársak jól vették az akadályokat. Remek volt a hozzáállásuk és értékelték a komoly szaktudással rendelkező kollégák segítő szándékát.

– Nem szabad elfelejteni, hogy a gyártás sikere nem csupán a termelésben dolgozókon múlik. Rengeteget köszönhetünk a támogató területek, például a mérnökség, a karbantartás, a logisztika vagy éppen a minőségbiztosítás szakembereinek. Az, hogy ilyen gyorsan sikerült az elvárásoknak megfelelően teljesítenünk, igazi csapatmunka eredménye – teszi hozzá Rádler Vilmos.

A vállalat sikerrel vezette be az új generációs tetőtéri ablakok alumíniumborításának gyártását a fertőszentmiklósi üzemben, noha egy teljesen új, modern technológiával kellett megbarátkozniuk. Ma, néhány hónappal az indulás után már a borítást gyártó gépeken is teljes kapacitással, két műszakban dolgoznak és látják el a hazai, valamint a szlovák gyárat alkatrészekkel. „Az ilyen sikeres projektek bizonyítják, hogy munkatársaink milyen nagyszerű eredmények elérésére képesek. Ez pedig a jövőbeni növekedés kulcsa lehet" – mondta el Tömböly
Dénes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában